Svet
3080 ogledov

Redovnica pomagala duhovnikom pri posiljevanju otrok

Tudi nune bodo dobile svojo misico. Žurnal24 main
V Argentini odmeva primer redovnice, ki je v zavodu za vzgojo gluhih in naglušnih otrok pomagala duhovnikom pri zlorabljanju teh otrok.

42-letno redovnico Kosako Kumiko je argentinska policija že prijela; sumijo jo fizičnih zlorab otrok na Inštitut Antonio Provolo, šoli za gluhe in naglušne otroke. Redovnica je ravno tako pomagala duhovnikom prikriti njihove zlorabe, analno in vaginalno posiljevanje in siljenje k oralnim odnosom, do katerih je prišlo v kopalnicah, spalnicah, na vrgu in v kleteh zavoda.

Redovnico je policija prijela potem, ko jo je ena izmed nekdanjih učenk obtožila, da jo je prisilila v noženje plenic, da bi prikrila svoje poškodbe po posilstvu s strani duhovnika Horacia Carbacha.

Pred preiskovalnim sodnikom je redovnica vztrajala, da je nedolžna, a je kljub temu končala v ženskem zaporu, preiskava zoper njo še poteka, poroča Daily Mail. 

Medtem je 24 nekdanjih učencev podalo prijave zaradi posilstev in fizičnih zlorab zoper pet duhovnikov. Policija jih je že prijela, v bivališču enega so našli pornografske časopise in 34 tisoč dolarjev. Eden izmed zlorabljenih otrok je v preiskavi povedal, da so otroke pred zlorabami duhovniki pozivali k igri, nato pa so jih odpeljali na samo.

Prijetim duhovnikom v skladu z argentinskim zakonom grozi do 50 let zapora.

Eden izmed prijetih duhovnikov je pred časom deloval v sorodni šolski ustanovi v italijanski Veroni, kjer naj bi ravno tako okrog dvajset duhovnikov zlorabilo najmanj sto otrok.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • Janez_53 18:44 16.september 2017.

    No, in takšne nesnage bi naj verovale v boga??? Če bi verovali, bi vedeli, da jih čaka večno pogubljenje! Ampak očitno gre veliko gnusob v duhovniški poklic z vnaprejšnjim ciljem, da se bodo izživljali nad otroki! Pri maši in verouku ...prikaži več pa učijo vse kaj drugega kot pa sami počnejo! Kazni za takšne zločine so v večini držav vse premile! Zanje bi morala veljati smrtna kazen.

  • MihaPu 01:36 10.maj 2017.

    Gnilobe ene. Doživljensko v zapor pa enga fajn nabritega norca z dolgim v zaporu najte da jim razčetveri anus za kazen. Preklete gnide. Cerkev pa tudi bi lahko že enkrat pustila, da imajo tudi duhovniki lahko družino in do takšnih ...prikaži več zadev potem ne bi prihajalo v tolikšnem procentu. Človek je seksualno bitje in seks je najbolj potrebna stvar na svetu vsaj do 60. leta starosti.

  • francl12 21:32 09.maj 2017.

    kdor se odloči za duhovniški poklic - OBVEZNA KASTRACIJA!!!