Svet
223 ogledov

Reševanje Agrokorja: Naprodaj Todorićev helikopter, jahta, avtomobili ...

Ivica Todorić Pixsell
Z jutrišnjem dnem se začenja javna odprodaja vseh luksuznih dobrin Ivice Todoriča, ki niso nujne za poslovanje Agrokorja. Kot poročajo hrvaški mediji bodo naprodaj tudi helikopter, luksuzna jahta ... Z začetkom tedna pa bo pod prste Agrokorju v Mercatorju začel gledati tudi slovenski vladni odposlanec.

V Agrokorju so potrdili, da se je izredna uprava, ki je zadolžena za sanacijo finančnega stanja Agrokorja, odločila za odprodajo nekaterih nenujnih premičnin in nepremičnin. Kot izhaja iz odgovora, ki so ga poslali Jutarnjemu listu, bodo v začetku tedna pripravili zbiranje ponudb zainteresiranih kupcev, ki bi želeli kupiti helikopter in jahto. Poleg tega pa se že pogajajo tudi za zmanjšanje voznega parka luksuznih vozil, ki je nastal pod vodstvom Ivice Todorića. Pogajanja z lizing hišami naj bi že tekla.

Kot poroča hrvaška agencija Hina, ki se sklicuje na neuradne vire, naj bi se na dražbi tako znašla motorna jahta Riva 85 Opera, ki je dolga 23,86 metra in helikopter Bell 427 VFR - oba letnik 2006. Število luksuznih avtomobilov, med njimi so tudi Audi A8, Mercedes S600 in GLS, Range Rover, pa naj bi zmanjšali za 60 odstotkov.

Po odprodaji premičnin naj bi se začela tudi odprodaja nepremičnin, ki niso nujna za poslovanje podjetja.

Agrokorju bo pod prste začel gledati tudi posebni odposlanec slovenske vlade ...

V skrbi, da Agrokor ne bi izčrpaval Mercatorja, ki je največji slovenski zaposlovalec, pa bo lastniku slovenskega trgovca pod prste začel gledati tudi slovenski vladni izbranec. Po izboru vlade je sodišče že imenovalo Gregorja Planteua za izrednega člana uprave Mercatorja, ki bo bdel nad delovanjem večinskega lastnika Agrokorja. Planteu bo po poročanju STA svoje delo v upravi Mercatorja lahko začel po objavi imenovanja v sodnem registru.

Izredni član uprav je sicer pristojen le za posle z Agrokorjem in z njim povezanimi družbami, in sicer bodo, kot določa zakon, člani uprave in izredni član uprave odločitve glede vodenja teh poslov sprejemali soglasno. Vlada se je za sprejetje posebnega zakona, ki omogoča posebno imenovanje izrednega člana uprave, odločila, da bi preprečili morebitno izčrpavanje podjetja s strani večinskega lastnika.

Komentarjev 10
  • Dixon 09:05 22.maj 2017.

    Lahko se vsi sprijaznimo z dejstvom, da mercator tone zaradi mnogih napačnih odločitev države in vodstva. V zadnjem času je mercator razprodal že ful enega premoženja (intersport, modiana) pa še vedno je v rdečih številkah, mercatorji so prazni, v upravi ...prikaži več pa so kar eni nastavljeni ljudje, ki nimajo pojma.

  • Zmago 08:42 22.maj 2017.

    Še en, ko so ga bankirji z dolgovi nategnili, da je delal v njihovem interesu,......sedaj se ga bodo pa znebili,...................

  • Pepe007 07:44 22.maj 2017.

    Agrokor nas zanima izključno zato, ker je slovenska politika dve desetletji omogočala Mercatorju, da je uničeval in pripojeval prejšnje slovenske trgovske družbe.