Svet
27269 ogledov

Rusi besni: Razkrit pogovor med Putinom in Macronom

Vladimir Putin Epa
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je danes obsodil objavo klica med francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom pred izbruhom vojne v Ukrajini. Lavrov je to dejanje med obiskom Vietnama označil za kršitev diplomatskega bontona, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podrobnosti zaupnega klica, ki je potekal le nekaj dni pred začetkom ruske invazije na Ukrajino, je razkrila televizijska postaja France 2 v dokumentarnem filmu o ravnanju francoskega predsednika v tem konfliktu.

V luči razkritja je Lavrov opozoril, da diplomatski bonton ne predvideva enostranskega uhajanja takšnih posnetkov. Hkrati pa je poudaril, da se Rusija zaradi vsebine pogovora med voditeljema nima česa sramovati.

"Načeloma pogajanja vodimo tako, da se nikoli nimamo česa sramovati. Vedno povemo, kar mislimo, in smo pripravljeni odgovarjati za te besede ter pojasniti svoje stališče," je še dodal.

Ruski zunanji minister je trenutno na dvodnevnem obisku v Vietnamu ob deseti obletnici celovitega strateškega partnerstva med državama. Vietnam, ki je zgodovinsko blizu Moskvi, doslej ni želel odkrito obsoditi ruske invazije na Ukrajino.

Komentarjev 10
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 11:00 09.julij 2022.

    Ukrajina pripravlja protiofenzivo....to pomeni, da gre Odesa v kratkem k Donbasu

  • bobubob 16:00 08.julij 2022.

    Demokratični zahod se bo za svojo svobodo v Ukrajini boril do zadnjega Ukrajinca..... Me prav zanima, kje bo Zelenski dobil azil.....in v katerem begunskem centru bo spal....to zanima tudi prenekaterega pravega Ukrajinca - in predvsem jih zanima, kdaj bo to? ...prikaži večo? Tako, zgolj retorično.

  • munja 22:36 06.julij 2022.

    Razmišljam, kaj bi se zgodilo, če se v to vojno ne bi nihče vmešal. Koliko časa bi trajala ta "vojaška operacija" in kakšen bi bil razplet.