Svet
7 ogledov

Rusija pošilja trojanskega konja?

Ukrajinski vojak EPA
V Ukrajini se nadaljujejo spopadi. Rusija pošilja konvoj pomoči, kljub temu da Zahod dvomi v iskrenost njenih namenov.

Nasilje v Ukrajini se vsak dan stopnjuje, zahodne države se vse bolj bojijo, da bo Rusija sprožila ofenzivo na državo.

Ukrajinske vladne sile so obstreljevale obrobje mesta Doneck, ki je v rokah proruskih upornikov. Izstrelki so prileteli tudi na poslopje zapora, zaradi česar je pobegnilo 106 zapornikov. Enega pobeglega zapornika so pazniki ustrelili, tri ranili. Med pobeglimi so tudi obsojeni zaradi umorov, posilstev, ropov in drugih zločinov.

Trojanski konj?


Ruski predsednik Vladimir Putin je sporočil, da bodo upornikom v mestu Luhansk poslali konvoj humanitarne pomoči. Zahod ne verjame, da imajo dobre namene – predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso je posvaril pred kakršnimkoli enostranskim vojaškim posredovanjem v Ukrajini, "tudi pod pretvezo humanitarnosti".

Po ocenah zveze Nato namreč obstaja velika verjetnost, da bo Moskva sprožila vojaško posredovanje na vzhodu Ukrajine, saj naj bi ob meji nakopičili 45.000-člansko vojaško silo. 

Po podatkih Združenih narodov je bilo v Ukrajini od začetka konflikta ubitih že več kot 1.100 ljudi.

Komentarjev 3
  • Izudin 14:33 12.avgust 2014.

    Začela se je kuhat 3ww. Če je zahod mislil, da jim bo Putin kar tako prepustil Ukrajino, so se zmotili. Zdaj je bilo pa zanj dovolj. O Timošenkovi kot politični zapornici je pa tako jasno, kakšne milijone ima v zahodnih ...prikaži več bankah, dejala pa je tudi, da je potrebno z jedrskim orožjem pobiti vse Ruse. Ni naključje torej, da jo enačijo z zličincem iz Doba in njeno podobo z njim nosijo celo na transparentih.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:08 12.avgust 2014.

    Če bi zahod poslal humanitarno pomoč bi se tako zgražal kot ste se pri Iraku. Češ sej so Američani sami krivi da so zdej ekstremni islamisti zagrenil lajf Iračanom pa pregnal ali ubil drugače misleče in da je to pesek ...prikaži več v oči. Če pa ne bi v Iraku pomagal bi bilo pa spet narobe. V glavnm karkol Amerika naredi je narobe tud ko naredi kej prav.

  • 4krogci 07:24 12.avgust 2014.

    Logično da bodo dal humanitarno pomoč svojim! Če bi pa to zahod nardu bi pa vsi pisal kolk so oh in sploh dobri v resnici so pa zakuhal vse skupaj!