Svet
1120 ogledov

Zmešnjava v Ryanairu, vse več odpovedi letov

Michael O'Leary, Ryanair Žurnal24 main
Delnice Ryanaira so že padle za štiri odstotke.

Zaradi letnih dopustov je nastala prava zmeda. V podjetju Ryanair so namreč spremenili dosedanji model odhodov pilotov na dopust in od njih zahtevali, da izkoristijo vse dela proste dneve do konca koledarskega in nič več fiskalnega leta, ki se končuje marca.

Težave letalskega prevoznika so zaradi te odločitve vsak dan večje, podjetje pa kritizira tudi britanski regulator. Pred samo tednom dni je direktor nizkocenovnega letalskega ponudnika Michael O'Leary dejal, da ob že napovedanih odpovedanih 2.000 letih v septembru in oktobru, ne bo odpovedan noben let več.

Zračni prostor je bil zaradi izbruha vulkana na Islandiji nad večjim delom Evrop ryanair Magazin Ryanair: Kako varno je leteti z njimi?

Vendar pa so zdaj iz podjetja sporočili, da bo dodatno odpovedanih še več kot 2.000 letov, kar bo prizadelo kar okoli 400 tisoč potnikov. Pojasnili so, da bodo s to potezo minimalizirali zamude letov, pilotom pa ne bo treba spreminjati svojih načrtov z dopusti.

Letalo Ryanaira Letalstvo Svet Ryanair spreminja pravila glede prtljage

Cena delnic pada, ugled načet

Zaradi spremembe načrtovanja dopustov so piloti pohiteli izkoristit svoje dela proste dni, pri največjem evropskem prevozniku po številu potnikov pa so hitro ugotovili, da nimajo dovolj pilotov. To je izzvalo številne odpovedi letov, negativno pa je vplivalo tudi na ugled podjetja in ceno delnic na borzi, ki so že padle za štiri odstotke.

ryanair Svet To se je zgodilo po objavi seksa na letalu Ryanaira

Poleg tega je Uprava za civilno letalstvo (CAA) objavila, da je začela postopek proti podjetja, saj njihove odločitve vplivajo na zmedo pri potnikih. CAA trdi, da Ryanair na svoji spletni strani ni obvestil potnikov, da jih bo preusmeril na druge lete k drugim prevoznikom. Da ima Ryanair velike težave, potrjuje tudi novica, da so opustili načrte o prevzemu italijanskega nacionalnega letalskega prevoznika Alitalije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.