Svet
7 ogledov

S kladivom nad otroke

Žrtev včerajšnjega napada. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kitajsko pretresa že tretji krut napad na otroke v tem tednu. Tokrat je moški s kladivom vkorakal v vrtec, poškodoval pet otrok, nato pa se je pred njimi zažgal.

Moški se je po tem, ko je s kladivom poškodoval pet otrok, polil z bencinom, se zažgal in zgrabil še dva otroka, ki naj bi zgorela z njim. Vzgojiteljem je na srečo uspelo rešiti oba. Pet otrok je hospitaliziranih, vendar na srečo ni nobeden v kritičnem stanju.

Manj sreče so imele včerajšnje žrtve napada, ko je neki moški z nožem vdrl v vrtec. 28 otrok je v kritičnem stanju, poroča CNN.

V sredo je neki moški prav tako z nožem napadel osnovno šolo. Kakšno je zdravstveno stanje 18 učencev in učitelja, ni znano.

Ravno na ta dan so na Kitajskem usmrtili moškega, ki je prejšnji mesec do smrti zabodel osem osnovnošolcev, pet pa jih je poškodoval.

Policija je sicer vse napadalce prijela, vendar molči o tem, ali so napadi povezani, zgodili pa so se v različnih krajih Kitajske. Povsod v okolici vrtcev in šol so poostrili nadzor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.