Svet
35 ogledov

Šarićeve težave v zaporu

Darko Saric EPA
Najrazvpitejši srbski zapornik Darko Šarić se je pritožil, ker v zaporu nima nobene zasebnosti; njegova celica je pod stalnim nadzorom, zadovoljiti ne more niti svojih osnovnih spolnih potreb.

Za Darka Šarića v zaporu veljajo najstrožji varnostni ukrepi, 24 ur na dan nadzirajo vsak njegov korak. Če je sprejel, da srečanja v tako imenovani ljubezenski sobi zapora zanj ne pridejo v poštev, mu je prekipelo, ker nima niti sekunde zasebnosti.

Šarića med drugim slečejo do golega vsakič, kadar gre na sprehod v zaporsko dvorišče, to pomeni od dva- do trikrat na dan. Kot piše srbski Kurir, bi tudi to še prenesel, če bi imel v celici vsaj nekaj časa možnost zasebnosti. "Jasno mu je, da je celica pod stalnim nadzorom, tudi videonadzorom. To pomeni, da se ne more niti samozadovoljevati, saj ga ves čas nekdo opazuje," piše Kurir.

Šarića so v skupni akciji srbske in črnogorske policije priprli 18. marca. Tiralico zanj je Srbija izdala leta 2009. To leto so med zaplenili 2,5 tone kokaina, s katerim naj bi trgovala Šarićeva mreža. Zoper njega na sodišču poteka več kazenskih primerov.

Komentarjev 6
  • renemario 17:37 05.maj 2014.

    A je lače in žejen. Ne, ni!

  • Mrcina 16:43 05.maj 2014.

    Bogiiiii, bogiiii :)

  • ac-dc 15:43 05.maj 2014.

    Zakaj ga raje ne pošljejo v kak kolumbijski zapor? Tam mu tovrstnih uslug res ne bi manjkalo.