Svet
7167 ogledov

Schwarzenegger ostro udaril po Trumpu

Arnold Schwarzenegger
1/3
EPA
Arnold Schwarzenegger se je na smrtonosno nasilje v Charlottesvillu odzval z ostrim sporočilom Donaldu Trumpu.

Nekdanji kalifornijski guverner je v video nagovoru dejal tisto, česar Donald Trump po nasilju ameriških neonacistov in protisemitov ni.

V posnetku, ki je namenjen Trumpu, Schwarzenegger poudarja, da ima predsednik moralno dolžnost vsem Američanom poslati jasno sporočilo, da se rasizma in sovraštva pač ne podpira.

Svet Hrvat med glavnimi na shodu neonacistov, kjer so umrli trije ljudje Donald Trump Svet Donald Trump vendarle obsodil rasizem

Nekdanji hollywoodski zvezdnik je nato za Trumpa spisal sporočilo.

"V državi, ki je pomagala poraziti Hitlerja in njegovo vojsko, ni prostora za nacistične zastave," je dejal v imenu predsednika.

Neonacistom in vsem, ki mislijo, da je bela rasa več vredna, sporoča, da so zgube, pri čemer omenja tudi njegovo odraščanje v Avstriji po drugi svetovni vojni.

"V tem času sem bil obkrožen s povsem poklapanimi moškimi – tistimi, ki so prišli domov z bojišča ranjeni zaradi granat in krivde. Moškimi, ki jih je zavedla lažna ideologija. In teh duhovi, ki jih kuješ v nebo, se zgodovina sramuje. Končali pa so v peklu," je med drugim še dejal nekdanji guverner.

Charlottesville Pozor, nazorno Svet V ZDA vre, supremacist zapeljal v množico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Anton Slapnik 07:55 20.avgust 2017.

    halo..kaj vse pokaže zgodovina, tale arnold je bil sine čisto pravega člana NDDAP...to je prepovedane nazi stranke v austriji, samo tiho naj bo Arnold Alois Schwarzenegger was born on July 30, 1947 in Thal, Styria,[6] the son of Aurelia (née ...prikaži več Jadrny; July 29, 1922 – August 2, 1998) and Gustav Schwarzenegger (August 17, 1907 – December 13, 1972). Gustav was the local chief of police and had served in World War II as a Hauptfeldwebel after voluntarily joining the Nazi Party in 1938,[7] though he wa

  • Tupamaros 07:01 20.avgust 2017.

    Švarci rabi in ima pri igri svojega režiserja. Sam ne zmore.

  • Anton Slapnik 13:46 19.avgust 2017.

    najhujši naciji sploh niso prišli iz nemčije, temveč iz švarciju dobre znane lastne domovine austrije, torej se sam švarci pretvarja in blefira sto na uro......