Svet
5664 ogledov

Še en napad, tokrat na Finskem

Napad v Finskem mestu Turku
1/2
EPA
Policija je potrdila dve smrtni žrtvi in najmanj šest poškodovanih.

Policija je ustrelila in prijela osumljenca, potem ko je v finskem mestu Turku napadel in zabodel več ljudi. Policija naj bi napadalca ustrelila v nogo.

Policija je prebivalce preko Twitterja pozvala, naj se umaknejo iz centra mesta. Po poročanju finske javne televizije YLE je središče mesta zaprto, prav tako so zaprli trgovine.

Incident se je zgodil na območju trga Puutori. Ena od fotografij prikazuje domnevno pokrito truplo na tleh. 

Direktor Univerzitetne bolnišnice Turku Petri Virolainen je povedal, da so pripeljali najmanj osem poškodovanih, med katerimi je ena oseba umrla. 

Policija je pozneje na novinarski konferenci potrdila še eno smrtno žrtev.

Turku leži na jugozahodu Finske, kakih 140 kilometrov zahodno od prestolnice Helsinki. Tako kot bližnji Ålandski otoki je mesto švedsko govoreče. Gre za drugo največje finsko mesto in nekdanjo finsko prestolnico.

Jesse Brown, ki je bila v času napada v bližini, je za BBC povedala: "Videla sem, da je policija ustrelila eno osebo, mislim, da moškega. Ljudje so bežali in govorili o napadu z nožem, morda o več napadalcih."

Policija je na Twitterju zapisala: "Policija išče potencialno več napadalcev."

Podrobnosti napada še niso znane. 

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jerneja45 11:17 19.avgust 2017.

    Ne vem ali je bilo tako že tudi prej, ko še nismo tako množično koristili interneta, zato s tem nismo bili seznanjeni v takšnem obsegu, kot danes ali pa je svet ponorel...

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:42 18.avgust 2017.

    Kdorkoli je že bil - piše itak nič.... to so le stvari, ki morajo prit v medije, zato, da so se ljudje pripravljeni odpovedat svoboščinam. Še kako leto počakte, pa bodo rekli - obvezno čipiranje za vašo lastno varnost, sicer plačate kazen.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:24 18.avgust 2017.

    Lahko se popzdravimo od demokracije!! Čez leto ali 2 več ne bomo upali v nalupovalne centre saj nikoli neboš vedel kdaj ti lahko nasilni musliman pred očmi pobije družino!? Ali je multikultura res toliko vredna?? Sem za masovne deportacije muslimanov ...prikaži več kateri so v naskrižju z zakoni!!