Svet
28 ogledov

"Sem reinkarnacija Jezusa"

Inro Cristo Facebook
66-letni Brazilec že zadnjih 35 širi božjo besedo malo po svoje, saj je prepričan, da je reinkarnacija Jezusa Kristusa.

Inri Cristo pravi, da ima po svetu na stotine privržencev, svoje prepričanje pa je od leta 1979 oznanjal že v 27 državah, vendar je bil zaradi kontroverznih idej izgnan iz ZDA, Velike Britanije in Venezuele. Kljub temu se mu v rodni Braziliji ne godi prav nič hudega – na svojem posestvu živi z večjim številom svojih privržencev, večinoma ženskami; najmlajša ima le 24 let. Vse so oblečene v uniforme – nosijo preproste dolge modre obleke.

Sliši glas

Inri Cristo pravi, da je že od rojstva sledil močnemu glasu v svoji glavi, da je reinkarnacija Jezusa, pa je spoznal med verskim obredom leta 1979. "Sem tvoj oče, oče Abrahama, Izaka in Jakoba," mu je takrat dejal glas v glavi. Vsako nedeljo zjutraj ima govor za svoje sledilce, ostro pa zavrača namige, da je duševno bolan: "Morda sem nor, ampak ne neumen."

Inro Cristo  | Avtor: Facebook Facebook
Njegovo glavno poslanstvo je, da izbrance, ki bodo preživeli veliko jedrsko katastrofo, pripravi na novo in boljšo družbo.

Zaradi svojih nenavadnih pogledov na kapitalizem, splav in celo božič ga je policija zadržala že več kot 40-krat, poroča Daily Mail. Božiča tako ne praznuje, saj meni, da je to dan, ko "bogati ponižujejo revne". "To je dan, ko majhni sinovi bogatih razkazujejo, kaj so dobili, revni pa dobijo le drobtine. To je zelo žalosten dan za vse, ki vidijo svet skozi oči, s katerimi gledam jaz," je dejal.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:59 14.januar 2014.

    Tudi jaz bi bil prepričan , če bi ga lahko vsak dan vteknu v drugo kozo , ki ti verjamejo in ki si si jih nabral okoli sebe.

  • sprehajalec 22:29 13.januar 2014.

    Motiš se, prej bi rekel Marko Brecelj, če gledam tegale Brazilca. Boš pa veliko storil za ozdravitev svoje psihe, če se boš posvetil vsakdanjemu življenju, predvsem šoli in ne JJju.

  • anze40 22:20 13.januar 2014.

    Se ti JJ prikazuje? Prozac bo rešitev ...