Svet
10299 ogledov

Skrivnostni pojavi ob divjanju Ophelie

Divjanje Ophelie
1/7
Česa takega v tem mestecu še niso videli.

Ob divjanju nevihte Ophelia, ki je včeraj pustošila po Irski in zajela tudi zahodno britansko obalo, so se zgodili nekoliko neobičajni naravni pojavi, kot so rdeče sonce ali skrivnostno vrtenje ptic.

Slike iz Cleveleysa v Lancashireju na zahodni britanski obali pa kažejo še na en nenavaden pojav, saj je bilo mesto prekrito s peno. 

Zaradi vetrov, ki so spihali peno iznad morja, so bile ceste in stavbe prekrite s peno, oviran je bil tudi promet.

Orkan Ophelia Ophelia Svet Po letu 1961 proti Evropi prvi orkan

Do nenavadnega pojava je prišlo približno dvanajst kilometrov severno od Blackpoola, v času, ko je nad Irsko in Združenim kraljestvom divjala Ophelia. 

Nevihta je včeraj na Irskem terjala tri smrtne žrtve, šole pa so ostale zaprte tudi danes. Državo so prizadeli sunki vetra do 176 kilometrov na uro, na tisoče gospodinjstev je bilo brez elektirke. 

Več smrtnih žrtev

V nevihti je življenje izgubila starejša ženska, ko je na njen avto padlo drevo. Umrl je tudi moški, v nesreči z motorno žago, ko je hotel odstraniti drevo in še ena ženska. 

Ophelia Tragično Svet Ophelia zahteva življenja

Ophelia se je ponoči z Irske pomaknila na zahodno Škotsko, v severni Wales ter zahodno Anglijo. Na poti proti Skandinaviji bo nevihta postopoma oslabela. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:15 19.oktober 2017.

    Tale tvoj avto natopljen z najbolj kvalitetno soljo , lahko kar stran flikneš !