Svet
19 ogledov

Slovenca še niso našli

Orebic Shutterstock
Hrvaški gorski reševalci (HGSS) na Pelješcu tudi po nočnem iskanju ni našla pogrešanega Slovenca. Iskanje s sledilnimi psi so zaradi izčrpanosti živali prenehali.

Po besedah načelnika HGSS Vinka Prizmića je pri današnjem reševanju Slovenca sodelovalo 20 gorskih reševalcev. Iskali pa so ga tudi s sledilnimi psi, vendar so reševanje z njimi zaradi vročine in izčrpananosti prenehali. So se pa danes reševalcem pridružile tudi skupine iz Splita, Dubrovnika, Makarske in Šibenika. Območje pa je večkrat preletel tudi helikopter.

Iščejo ga od četrtka

Slovenec, po poročanju hrvaških medijev gre za 68-letnega M. P., se je v četrtek odpravil na vrh Sveti Ilija nad Orebićem in se še ni vrnil.

"Reševalci so celo noč preiskovali planinske poti, pa tudi plaže. Na planino so bile poslane tri ekipe s sledilnimi psmi, kasneje je pomagal še helikopter, a pogrešanega niso našli," so po poročanju 24sata.hr sporočili iz hrvaške gorske reševalne službe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.