Svet
1104 ogledov

So tokrat našli Maddie McCann?

Madeleine McCann Žurnal24 main
Policija je na Novi Zelandiji našla deklico, ki ima enako očesno napako kot Madeleine McCann.

Deklica naj bi bila Maddie tudi izjemno podobna, zato so policisti opravili test DNK. Tega je zahteval britanski Scotland Yard.

Na deklico je policijo na silvestrovo opozoril imetnik neke trgovine v turističnem mestu Queenstown. Deklica z očesno napako mu je takoj padla v oči. Tako kot Maddie ima tudi ona packo na šarenici. "DNK-profil deklice bomo poslali britanski policiji, ki bo preverila, ali gre za izginulo dekle. Rezultati še lep čas ne bodo znani," je povedal predstavnik novozelandske policije.

Policija pa ostaja pesimistična, saj so v vseh teh letih prejeli že ogromno poročil iz vsega sveta, med drugim naj bi bila deklica, ki bi bila danes stara devet let, na Švedskem, v Belgiji in Avstraliji. Leta 2011 so testirali tudi dekle, ki je bila z Belgijcem in Francozinjo v Indiji. Izkazalo se je, da ni Maddie, ki je na Portugalskem izginila leta 2007.

Komentarjev 2
  • KOJAK 15:44 07.februar 2013.

    Konkurenčni portal, je že včeraj pisal, da je DNK test pokazal da ta punčka ni Maddie.

  • Žurnalček 13:02 07.februar 2013.

    Ja a kr našel so jo . In policija ne ve ali je ona ali ne . Pa kaj ali na NZ belke rojevajo v divjini , ali pa v kolibah staroselcev. NZ da nima matičnih knjig , knjige državljanov ...prikaži več ? Ja, saj tam potem lahko vsak vsakega poči , pa v evidenci noben ne manjka! Pa če bi bili vsaj malo sposobni , bi najdeno deklico vsaj slikali v podobni obrazni grimasi , kot jo ima na njeni zadnji fotografiji, ne pa da se smehlja . Pa še nekaj je . 5-letni otrok se spomni vsega in sprešujem se , zakaj otroka enostavno ne vprašajo , če je imela pred tem še kakšno mamo ali brate!