Svet
15 ogledov

Srbi zažgali hrvaško zastavo in vzklikali:"Hrvate bomo zaklali"

Obletnica Nevihte Hrvoje Jelavić/Pixsell
V Beogradu se je pred predsedniško palačo zbralo nekaj sto protestnikov, ki so protestirali zaradi oprostilne sodbe Anteja Gotovine in Mladena Markača. Predsednika Tomislava Nikolića pa so označili za izdajalca.

Na zboru Srbske radikalne stranke (SRS) v središču Beograda se je zbralo več sto protestnikov, ki so zažgali hrvaško zastavo. Po poročanju srbskega Blica so med zažigom zastave zbrani vzklikali: ''Tako bo tudi s Hrvaško'', ''Mesa bo dosti, mesa bo dosti, Hrvate bomo zaklali''. Na transparentih, ki so jih prinesli s seboj pa je bilo zapisano: ''Haag> EU >Vatikan'', ''Stop haaški tiraniji'' ter ''Svoboda tudi za Šešeljo''.

"Tomo ustaš!"

Protestniki so vzklikali tudi imeni Ratka Mladića in Radovana Karadžića, nekdanjih vodji bosanskih Srbov, ki ju je haaško sodišče obtožilo genocida in zločinov proti človečnosti.

Podpredsednik stranke SRS Nemanja Šarović je predsednika države Tomislava Nikolića obtožil izdaje. Za Blic je dejal, da Nikolić ni naredil ničesar, da bi zaščitil srbski narod. Na njegove besede so protestniki odgovorili z vzkliki: "Tomo ustaš."

Kot je še dejal, bi morala Srbija za pomoč zaprositi Rusijo, ki naj bi bila po njegovih besedah, edina prava zaveznica Srbije.

Zažig ostro obsodili

Srbska napredna stranka (SNS) je zažig zastave in žaljenje predsednika ostro obsodila. "Gre za primitivno, divjaško in ne srpsko obnašanje nekaterih posameznikov srbske radikalne stranke, ki so kot edinega krivca za oprostitev generalov, našli v predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da Nikolić vse od začetka svojega mandata odgovorno in resno opravlja funkcijo predsednika države, ter ščiti državne in nacionalne interese Srbije.

Komentarjev 13
  • vladek 07:03 20.maj 2013.

    Žurnal,a nimate kaj več pisat,kot te stare novice,pa oni so več pola leta doma,ha ha ha Vidi se da ste opankarski časopis.

  • pravaresnica123 22:08 17.november 2012.

    Ampak Sandi Miladić, dragec ima v tem primeru popolnoma prav, pa to vas bolelo ali ne oz. si to priznate ali pa ne.

  • zcmr 21:48 17.november 2012.

    Napadli in popusili so.