Svet
5 ogledov

Stanje Mandele po operaciji stabilno

Nelson Mandela Žurnal24 main
Nekdanji južnoafriški predsednik Nelson Mandela je bil prepeljan v bolnišnico zaradi težav z želodcem, so sporočili iz urada južnoafriškega predsednika. Njegovo stanje po operaciji je stabilno, poroča BBC.

Mandelo so za dva dni zadržali v bolnišnici v Johannesburgu že januarja lani zaradi akutnega vnetja dihal. Nekdanji južnoafriški predsednik ima težave z dihali, odkar je v zaporu, kjer je preživel 27 let, zbolel za tuberkulozo.

V medijih so se kmalu po tem, ko so ga sprejeli v bolnišnico, pojavila ugibanja o njegovem zdravju. Novico o njegovi vnovični bolnišnični oskrbi pa so danes sporočili iz urada predsednika države Jacoba Zume.

"Madiba ima že dlje časa želodčne težave in zdravniki menijo, da potrebuje posebno zdravstveno nego," so zapisali v sporočilu. Po poročanju BBC je stanje Mandele po operaciji stabilno.

Prejšnji mesec se je Mandela, v domovini znan po vzdevku Madiba, vrnil na svoj dom v Johannesburgu, medtem ko je prej bival na podeželju.

Mandelo so iz zapora, v katerem je preživel 27 let, izpustili leta 1990, prvi temnopolti predsednik Južnoafriške republike pa je postal leta 1994. Po umiku iz politike in javnega življenja leta 2004 se le redko pojavi v javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.