Svet
11164 ogledov

Starša dojenčice imata še enega otroka. Kaj bo z njim?

zapuščena deklica Zagrebačka policija
Na Hrvaškem odmeva primer staršev, ki sta pred cerkvenimi vrati pustila nekajmesečno deklico. Imata še enega otroka.

Kriminalistična preiskava primera še poteka, pišejo hrvaški mediji. Starša nekajmesečne deklice sta v priporu, je potrdila policija, na ostala vprašanja novinarjev pa za zdaj ne želijo odgovarjati.

zapuščena deklica Zapuščena Svet Teden dni so iskali mamo zapuščene deklice

Na vprašanja, kaj se bo zgodilo z dojenčico, je možnih več odgovorov, je povedala tiskovna predstavnica zagrebške policije. Kot najverjetnejšo omenjajo možnost, da bodo deklico zaupali tretji osebi. Za koga naj bi šlo, se še ne ve.

Popoldne je na hrvaških portalih odjeknila vest, da ima par, ki je pustil nekajmesečno punčko pred cerkvenimi vrati še enega otroka, šlo naj bi za 3-letnega dečka. Pristojni so jima ga vzeli, trenutno je v pristojni socialni ustanovi skupaj s svojo mlajšo sestro.

Kot poroča RTL je mama otrok 22-letna nezaposlena ženska, ki naj ne bi končala osnovne šole, oče pa 35-letni moški, ki opravlja gradbena dela.

Kot je znano, policija je več dni iskala starše zapuščene deklice, včeraj so se za pomoč obrnili na javnost.  

Deklico, ki je neutolažljivo jokala, so našli verniki, ki so se zbrali k večerni molitvi. Poklicali so policijo in reševalce. Deklica je bila na prvi pogled negovana in zdrava, kar so kasneje potrdili tudi v bolnišnici, kamor so jo odpeljali na preventivni pregled.

Po objavi fotografije v medijih sta se policiji javila dedek in babica ter potrdila, da gre za njuno vnukinjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • milanček 09:00 28.julij 2017.

    kaj govoriš neumnosti, važen je vzrok, kaj če starša nimata služb in s tem denarja za preživetje!

  • Onlytime 22:43 27.julij 2017.

    Supet se prebere, da sta lepo skrbela za deklico. Upam, da za sinka tudi. Seveda je treba odvzeti staršema oba otroka, saj glede na to, da sta se znebila dekice, ni upanja, da bi znala primerno skrbeti za dečka. Naj ...prikaži več prideta v dobre roke novih staršev ali pa, še bolje zanju, v roke starih staršev. Srečno otroka!