Svet
12 ogledov

Ste čutili potres?

Potres Shutterstock
Hrvaško je stresel potres z magnitudo 4,6. Treslo se je tudi v Sloveniji.

Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra je bila magnituda potresa, ki ga je bilo moč čutiti dve minuti pred 15. uro, 4,6. Epicenter je bil okoli 48 kilometrov južno od Črnomlja.

Iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje so sporočili, da je bil epicenter potresa v bližini Ogulina.  Predhodno ocenjena magnituda potresa je bila 4,0, jakost potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Trajal nekaj sekund

"Lestenec je nihal, slišalo se je bobnenje. Vse se je treslo nekaj sekund, jakost je bila vse močnejša. Mislila sem si, da se bo vse zrušilo ali pa bo prenehalo," je za hrvaški Večernji list dejala bralka Anamarija.

Na številko 112 dežujejo klici občanov, ki so občutili potres. Podatkov o škodi ali žrtvah še ni, na hrvaškem seizmološkem centru pa so dejali, da glede na jakost potresa nastanka materialne škode ne morejo izključiti, piše portal 24sata.

Potres so občutili tudi ob severnem delu Jadrana, v Zagrebu in Karlovcu. 

 

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.