Svet
36 ogledov

Steve Jobs na video zapisu kot priča na sodišču

Steve Jobs Žurnal24 main
Številni ameriški mediji pritiskajo na kalifornijsko sodišče, da bi v javnost spustil video zapis, ki ga je pol leta pred smrtjo posnel Steve Jobs.

Na sodišču v Kaliforniji poteka process zoper Apple; predmet tožbe je Applovo monopolistično vedenje pri kompatibilnosti iPoda z glasbo tujih ponudnikov. Sojenje je za javnost zaprto, poroti pa so med dokazovanjem med drugim prikazali video zapis Steva Jobsa, v katerem ta zagovarja početje Appla.

Pravniki CNN-a, Associated Press in Bloomberga so na sodišču vložili zahtevo za ogled tega posnetka, čemur pa se Applovi odvetniki močno zoperstavljajo. Eden izmed Applovega odvetniškega tima, Jonathan Sherman, poudarja, da video zapis nima nobene resnične vrednosti in da bi z njegovim predvajanjem zadovoljili le radovednost množic. “Da bi ga ponovno videli v njegovem značilnem črnem puliju, tokrat že res zelo bolnega, nima nobene vrednosti. Želijo si videti mrtvega človeka,” pravi Sherman.

Sodnica, ki vodi primer, se glede zahteve medijev še ni odločila. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.