Slovenija
19 ogledov

Udari strel povzročali požare

Vreme: Nevihte že kažejo svojo moč - Strela Shutterstock
Slovenijo so zajele padavine, katerih posledica je bilo nekaj udarov strel in posledično požarov ter meteorna voda, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Potem ko je včeraj Agencija RS za okolje (Arso) izdala opozorilo pred možnim porastom hudournikov na zahodu Slovenije in so vso državo zajele padavine, so poročali predvsem o udarih strel.

Ob 20.34 je v Spodnji Polskavi v občini Slovenska Bistrica, strela udarila v stanovanjsko hišo. Udar je močno poškodoval del strehe, porušil dimnik, poškodoval elektro-omarico in vso inštalacijo v hiši. Zaradi šoka je bila stanovalcem nudena zdravniška pomoč. Gasilci PGD Spodnja Polskava so del poškodovane strehe prekrili s folijo.

Ob 23.32 je v Malahorni v občini Oplotnica zaradi udara strele zagorel kozolec. Požar je delno uničil streho kozolca, ogenj pa so gasilci PGD Oplotnica in PGD Kebelj pogasili.

Nevšečnosti povzročala tudi meteorna voda

Včeraj ob 12.31 je v ulici Ledine v Novi Gorici zaradi močnega naliva meteorna voda zalila verando ob stanovanjski hiši. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so izčrpali vodo in počistili verando, okrog ene ure ponoči pa so na ulici Pot Franca Pušnika v Hrastniku gasilci PGD Hrastnik-mesto začasno prekrili streho nad mansardnim stanovanjem, ker je voda zaradi slabe strehe poplavljala stanovanje.

Okrog pol druge ure ponoči se je v Ložnici v občini Velenje, čez cesto Velenje–Polzela podrlo drevo. Gasilci PGD Velenje so drevo razžagali in odstranili s ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.