Svet
16 ogledov

Strauss-Kahn vpleten v zvodništvo?

Strauss-Kahn tozba Reuters
Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada se očitno ne more otresti škandalov. Zdaj ga bodo zaslišali zaradi suma vpletenosti v zvodništvo.

Nekdanjega prvega moža Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqua Strauss-Kahna bodo v torek zaslišali zaradi suma vpletenosti v zvodništvo. 

Po zaslišanju ga lahko francoska policija, ki preiskuje delovanje mreže zvodnikov, za namene preiskave pridrži za 48 ur. Francoska policija namreč preiskuje mednarodno mrežo zvodnikov in prostitutk, ki deluje v restavracijah in svingerskih klubih v Parizu, Washingtonu, Madridu, Gentu in na Dunaju.

Ni vedel, da so prostitutke


Strauss-Kahna so z afero povezali oktobra lani, ko je preiskava francoske policije pokazala, da naj bi se tudi on udeleževal večernih zabav s prostitutkami, ki so jih plačevali vidni poslovneži iz francoskega mesta Lille. Strauss-Kahn je navedbe potrdil, a zatrdil, da ni vedel, da so dekleta, ki so se udeleževala svingerskih zabav, prostitutke.

Če bo torkovo zaslišanje pokazalo, da je vendarle vedel, da gre za dekleta na poziv, ki so jih organizatorji plačevali iz nezakonito pridobljenih sredstev, lahko francosko tožilstvo zanj izda obtožnico.

Škandali so ga stali imena

Strauss-Kahnovi odvetniki so dogajanje sicer že označili za poskus "medijskega linča".
Gre za zadnjega v vrsti škandalov, v katere je vpleten 62-letni Strauss-Kahn, ki je pred izbruhom spolnih škandalov veljal za najverjetnejšega kandidata socialistov na prihajajočih predsedniških volitvah.

A maja 2011 se je moral zaradi obtožb o spolnem napadu na sobarico v newyorškem hotelu zagovarjati pred newyorškim sodiščem. Slednje je obtožbe proti njemu na koncu sicer umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja vodje IMF.

Že avgusta pa se je soočil še z obtožbami 32-letne francoske novinarke Tristane Banon, ki je trdila, da jo je med intervjujem leta 2003 skušal spolno zlorabiti. Tudi v tem primeru ni bil obsojen, saj je primer za obravnavo na sodišču zastaral, je pa dodatno načel njegov ugled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.