Svet
18854 ogledov

Tako je videti uničenje 250-kilogramske bombe

Munchen uničenje bombe EPA
S podobno bombo, kot je ta, ki jo bodo danes uničili v Vurberku, so imeli pred nekaj leti opravka nemški strokovnjaki.

Pred petimi leti so v Münchnu uničili 250-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Bombo so našli delavci na mestu, kjer so rušili star lokal. 

Uničenje so izvedli okoli 22. ure. Z območja so evakuirali 2500 ljudi, ostalim prebivalcem pa je bilo naročeno, naj se ne zadržujejo na prostem. 

Tamkajšnji strokovnjaki so takrat presodili, da bombe ni bilo varno premikati na drugo lokacijo. Šlo je namreč bombo, ki je imela kemični vžigalni mehanizem, tako kot je to v primeru bombe, ki so jo našli na območju Vurberka. 

V Nemčiji vsako leto najdejo približno 600 ton neeksplodiranih sredstev. Eno največjih uničenj so izvedli pred šestimi leti, ko so na dnu reke Ren našli dve bombi iz 2. svetovne vojne.  razstrelitev bombe Foto Slovenija Ljudje se lahko vrnejo na svoje domove

V Vurberku uničenje danes

Danes bodo letalsko bombo iz 2. svetovne vojne uničil tudi v Vurberku. Bombo je prejšnji teden našel domačin, jo prenesel na domače dvorišče in nato obvestil policijo. Gre za najzahtevnejše uničenje na naših tleh. Strokovnjaki so v ta namen pripravili posebno jamo, v katero bodo s pomočjo daljinsko upravljane žičnice prenesli bombo. Zaradi uničenja bodo na območju Vurberka ob 10. uri evakuirali ombočje v radiju enega kilometra. Policisti ob tem opozarjajo vse, da dosledno upoštevajo navodila, ki jih bodo dale pristojne službe.

bomba Vurberk Bomba na dvorišču Slovenija Zaradi uničenja bombe bodo zaprli tudi zračni prostor
Komentarjev 3
  • mph 19:05 25.julij 2017.

    Grozno koliko časa ostane nasledstvo vsake vojne. :-(

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 14:14 25.julij 2017.

    Mnjenje??? Kaj je to dojenščina?

  • kapibara1 09:59 25.julij 2017.

    Mnjenje sosedov in države o tem bebotu, ki si jo je privlekal na dvorišče. Ogroža življenja in svojo lastnino. ! Kaj pravi žena na to.. ?? Koliko bo poplačal stroškov, zaradi njegove puhloglavosti !! ??