Svet
3095 ogledov

To so najdražje in najcenejše države na Airbnb

Airbnb, prenočevanje, prenočišče
Katere so najbolj ugodne in katere najbolj drage države v Evropi za tiste, ki želijo izkoristiti Airbnb ponudbo sob in apartmajev? Slovenija ni poceni ...

Islandija, Švedska in Andora so uradno najdražje države v Evropi glede nehotelske ponudbe prenočišč v njihovih prestolnicah. To je pokazala obsežna analiza trga ponudnikov znotraj omrežja Airbnb, ki so jih objavili na spletni strani Vouchercloud.com. V raziskavi so preverjali cene prenočišč v prestolnicah, pri čemer so iskali razlike glede na to, ali je prenočišče iskala ena oseba, par ali skupina šestih oseb.

Najcenejše prenočišče na noč bo na Islandiji stalo kar 129 evrov, na Švedskem in Andori pa 94 oziroma 91 evrov. Na splošno so najdražje nordijske države, Velika Britanija ter Švica, med najcenejšimi pa so države vzhodne Evrope in nekatere države Balkanskega polotoka. Makedonija je s povprečjem 30 evrov uradno najcenejša država za prenočevanje s trdno streho nad glavo prek platforme Airbnb.

Airbnb, prenočevanje, prenočišče | Avtor: Profimedia Profimedia
In Slovenija? Med 50 državami na lestvici se je Ljubljana uvrstila na 20. mesto najdražjih evropskih prestolnic s povprečno ceno na osebo 63 evrov. Tako je denimo manj ugodna od Italije (Rim - 61 evrov), Nemčije (Berlin - 52 evrov) ali celo Španije (Madrid - 61 evrov). Je pa Ljubljana zelo konkurenčna glede cene na osebo, če potujete v skupini, saj je sedma najbolj ugodna tovrstna destinacija - prenočišče za skupino šestih ljudi stane le 18,5 evra na osebo, kaže primerjava. 

Celotno razpredelnico držav si lahko ogledate TUKAJ (za eno osebo) in TUKAJ (za dve osebi in skupino šestih oseb)

Raziskavo so opravili februarja letos, iskali so najcenejšo možno nastanitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.