Svet
498 ogledov

Trump: "Raketni mož je na samomorilski misiji"

Donald Trump
Donald Trump je Severni Koreji zagrozil s popolnim uničenjem.

Ameriški predsednik Donald Trump je v svojem govoru na splošni razpravi svetovnih voditeljev ob začetku 72. zasedanja Generalne skupščine ZN požel aplavz med prisotnimi kolegi v dvorani, ko jih je pozval, da morajo svoje države vedno postaviti na prvo mesto. Manj navdušenja je bilo ob njegovi grožnji s popolnim uničenjem Severne Koreje.

Severna Koreja Svet Kim grozi, da bo "potopil" Japonsko in "zradiral" ZDA

Trump je zagotovil, da bodo ZDA še naprej sila dobrega na svetu in bodo sodelovale z mednarodno skupnostjo, vendar pa bo Amerika na prvem mestu. Trenutno stanje sveta je opisal v temni luči in dejal, da se teroristi krepijo in širijo po svetu. Malopridni režimi, ki so zastopani v ZN, podpirajo teroriste in grozijo drugim državam ter lastnim prebivalcem z jedrskim orožjem. "Avtoritativne sile želijo porušiti vrednote, sisteme in zavezništva, ki preprečujejo spopade in usmerjajo svet v svobodo," je dejal.

Trump je potarnal, da ZDA plačujejo preveč v proračun ZN, vendar ob tem dovolil, da bodo plačevale še naprej, če se bo naložba obrestovala v miru in boljšem življenju ljudi po svetu.

Trump meni, da je napočil čas ponovnega prebujanja držav in njihove okrepljene suverenosti ter obsodil grožnje tej suverenosti, kot se to dogaja v Ukrajini, v Južnem Kitajskem morju in drugje.

Zagrozil Severni Koreji, napadel predsednika Venezuele

Ostro je obsodil režim v Severni Koreji in dejal, da je "raketni mož", kot je imenoval severnokorejskega predsednika Kim Jong-una, na samomorilski misiji. Zagrozil je, da bo Severno Korejo popolnoma uničil, če ne bo prenehala z jedrskimi in raketnimi grožnjami.

jedrski poskus Severna Koreja Svet Severni Koreji priprli pipico z nafto in plinom

V skladu s pričakovanji je kritiziral tudi jedrski sporazum svetovnih sil z Iranom in dejal, da o tem še niso slišali zadnje besede, čeprav ni naravnost zagrozil, da ga bo razdrl.

Napadel je tudi "socialističnega diktatorja" Nicolasa Madura, ki povzroča veliko trpljenje dobrim prebivalcem Venezuele. Ob tem je dejal, da "pokvarjeni režim" uvaja socialistične politike, ki so povsod, kjer so jih poskusili uničile vse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.