Svet
196 ogledov

Turiste so evakuirali, požar omejili

Požar v Makarski 24sata
V osrednji Dalmaciji je zgodaj zjutraj izbruhnil velik požar, med kraji Gornji Tučepi in Podgora. Zaprt je bil promet na Jadranski magistrali. Širjenje ognja so ustavili šele popoldne, vendar ga še niso pogasili.

Gasilskim službam je popoldne uspelo zaustaviti širjenje požara, vendar pa ga še nimajo pod nadzorom. Ob tem vzpostavljajo tudi varnostna območja, s katerimi želijo preprečiti ponovno širjenje proti Podgori, poroča STA.

Požar gasijo s tremi gasilskimi letali, na terenu je okoli 250 gasilcev iz splitsko-šibeniške županije. 

Evakuirali turiste in del prebivalcev

Hrvaški mediji navajajo, da je situacija na terenu izredno težka. Pogorelo naj bi tudi nekaj objektov, gasilci pa so zaradi dima iskali zdravniško pomoč.

Požar v Makarski | Avtor: 24sata 24sata

Prebivalce na območjih, kjer je gorelo, so evakuirali, Tučepi in Podgora sta ostala brez elektrike. Umaknili so goste iz hotela Sirena, pred katerim so gorele palme, in del prebivalcev Podgore.

Ko so se razmere umirile, so se domačini in gostje lahko vrnili. Odprli so tudi jadransko magistralo, a nekatere druge ceste ostajajo zaprte.

Ogrožen je bil naravni park

Požar naj sicer ne bi ogrožal hiš, se je pa usmeril proti Naravnem parku Biokovo. Zaradi burje se požar hitro širi. 

Zaprta je jadranska magistrala, na jug je mogoče priti le po avtocesti preko Baške vode in tunela Svetega Jurija do Ploč. 

Požar v Makarski | Avtor: 24sata 24sata

Po navedbah hrvaških medijev je požar izbruhnil okoli 2.25.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • wolf.ata 16:52 18.junij 2017.

    nikomur nič ne privoščim,ampak glede kako nas šinfajo in zmerjajo,a jih že od 1945 leta njih in yu gor držimo in kako nas kradejo naj jim malo sprži,pa turisti nazaj domov,naši pa ne na morje dol,razen izdajalcev slo naroda,pa naj ...prikaži več grejo na kolena in bankrotirajo hrčki,samo poglejte kaj dela njihova predsednica in se rine in koketira po eu in zda,da bi nas očrnila pred vsemi,pokradli so nas v istri( Po razpustitvi STOja je bilo mišljeno, da Trst ostane Italiji, Istra do Novigrada pa Sloveniji,Pa vendar ni tako) itd.,naši so bili v prednost,ko smo šli v eu,takrat bi morali najeti zda in postaviti bazo pri Novigradu ali vsaj pri Joško Jorasu,sicer pa imajo zda karte-zemljevide pa jih naj pokažejo,pa da vidimo hrčke,sicer to tukaj ne paše,podobno pa je

  • Robert Primožič 15:08 18.junij 2017.

    Domnevam d je to zaradi odvrženega ogorka... Kdaj bo glupi egoistični kadilski folk ugotovil, da egoistično odmetavanje čikov lahko privede v katastrofo?In da bodo hrčki prišli do spoznanja (pa tudi drugi) da so kadilci s svojimi neodgovornimi dejanji dejanski ...prikaži več potrebni obravnave političnih delikventov v S. Koreji?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:45 18.junij 2017.

    A je tole nova vrsta terorističnih napadov po EU,saj tolk požarov v enem mesecu še ni blo nikdar?