Magazin
41 ogledov

“Pojem in pišem le lepe pesmi”

Jana Sen Arhiv festivala Godibodi
Jana Sen, mlada slovenska glasbenica, ki je izdala prvenec Le lepe pesmi, bo danes ob 22. uri nastopila v Hostlu Celica.

Kako ste padli v glasbo?
Pred štirimi leti sem začela med študijem v Berlinu ljubiteljsko igrati na kitaro. Iz mene je začelo vreti in ob akordih, ki sem jih igrala, sem čutila melodije in besedila ter napisala veliko pesmi. Želela sem, da te pesmi pridejo ven in med ljudi.

Navdih ste našli tudi na številnih potepanjih po svetu ...
Ja, precej let sem preživela v Berlinu, kjer sem spoznala svojega moža in se poročila. Nekaj časa sem se potepala tudi po Indiji in Tajski, a me je premagalo domotožje in sem se vrnila v Slovenijo.

Pred kratkim ste izdali prvenec Le lepe pesmi.
Na albumu so pri snemanju in aranžiranju pesmi sodelovali številni glasbeniki, med njimi Severa Gjurin in Jure Tori (Orleki, Tori trio). Besedila so razen pri treh pesmih moja. Sama sem tudi producirala album.

Predstavili se boste na festivalu Godibodi. Kaj menite o njem?
Glede festivala Godibodi imam samo pohvale in veselim se današnjega nastopa v Hostlu Celica, ki je obenem eden od mojih prvih večjih koncertov. Za zdaj nisem tako znana, a upam, da se bo to obrnilo.

O čem pa govorijo vaše pesmi?
Glasbo uporabljam kot zdravilo in zabavo, hkrati pa poslušalcu skozi svoja besedila ponudim okno v svet in nastavljam zrcalo družbi. Pesmi so optimistične, 
svetle in lepe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.