Svet
8731 ogledov

Kamera ujela, s kakšno hitrostjo je brzel kombi

La Rambla Prodimedia
Videoposnetek prikazuje, kako hitro je med terorističnim napadom v ulico La Rambla zapeljal kombi.

Španski portal El Pais je objavil posnetek, iz katerega je razvidno, s kakšno hitrostjo je v ulico La Rambla v Barceloni, kjer se je včeraj zgodil teroristični napad, zapeljal bel kombi.

Videoposnetek je nastal na nadzorni kameri v prostoru, ki gleda na La Ramblo. Na njem je mogoče za delček sekunde videti, kako bel kombi pripelje mimo okna. 

V včerajšnjem terorističnem napadu v Barceloni je bilo ubitih 13 ljudi, okoli 130 oseb je poškodovanih. 

Policija je v zvezi z napadom včeraj prijela dva osumljenca, danes pa še dva. Odgovornost za napad je prevzela skrajna islamistična organizacija Islamska država. 

Sto kilometrov južno od Barcelone se je zgodil še en teroristični napad v mestu Cambris, ko so se napadalci z avtomobilom zaleteli v ljudi. Poškodovanih je bilo sedem oseb. Policija je ubila pet napadalcev, ki so nosili lažne pasove z eksplozivom.

Policija je še sporočila, da so osumljenci, ki so izvedli teroristična napada v Barceloni in Cambrilsu, pripravljali veliko večji napad ali napade.

Večji napad jim je preprečila eksplozija, ki se je v sredo zvečer zgodila v hiši v Alcanarju, ko so sestavljali eksplozivne naprave. V eksploziji je umrla ena oseba, sedem ljudi je bilo ranjenih, hiša pa se je porušila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jerneja45 11:03 19.avgust 2017.

    Saj se nič ne vidi! Halooo?

  • Blaž Škof 22:05 18.avgust 2017.

    In? Kaka je bila hitrost? Resno debilizem od porocanja