Svet
4603 ogledov

Ujeta pod kupom opeke: "Kopali smo štiri ure, da smo prišli do nje"

Potres v Petrinji
1/24
Epa
Reševalci so izpod ruševin po štirih urah reševanja izvlekli žensko.

Reševalna ekipa je izpod kupa ruševin izvlekla žensko, ki je bila po včerajšnjem hudem potresu ujeta v pisarni mestne uprave v Petrinji. V zgradbi, ki stoji sredi mesta, se je porušila streha in številne stene. 

"Toliko, kot so bila visoka vrata urada, toliko je bilo znotraj opeke in betona. Kopali smo štiri ure, da smo jo izvlekli. To lahko za zdaj povem o tem, kako zahtevna je bila intervencija," je za 24sata povedal Zlatko Pješ, tiskovni predstavnik Gasilske postaje Novska.

civilna zaščita pomoč Hrvaški Slovenija Vlada dodala izjemo za lažjo pomoč Hrvaški

Potres v Petrinji | Avtor: Epa Epa

potres Petrinja Hrvaška Popotresni sunki Svet Tla so se zgodaj zjutraj tresla še trikrat Potres Hrvaška, Sisak Solidarnost Šport Hrvaški reprezentant po potresu ponudil svoj hotel, navijači pomagajo

Zaposlena v občinskem uradu je ostala sama v prostorih v drugem nadstropju. "Ko je začelo tresti, se je uspela zaščititi s foteljem in to jo je rešilo," je povedal Pješ. "Našli so jo reševalni psi, nekako smo uspeli z njo vzpostaviti stik. Tedaj se je začel težji del - kopanje, da bi jo rešili."

Ko so prišli do njene glave, je posredoval zdravnik, ki jo je oskrbel z dodatnim kisikom. Ženska je bila med reševanjem še pri zavesti. "Morali smo jo ohraniti budno," je za hrvaški portal še povedal Pješ. "Nič ni govorila. Želimo ji veliko sreče in hitro okrevanje."

Potres na Hrvaškem Potrdili sedem žrtev Svet Junaki. Rešili dve življenji. Z iskanjem nadaljujejo.

Potres v Petrinji | Avtor: Epa Epa

Potres na Hrvaškem 13-letnica Svet "Deklico sem oživljal 40 minut. Nato sem ji dal rožni venec okrog vratu."

V močnem potresu, ki je včeraj prizadel Hrvaško v okolici Petrinje, Gline in Siska, je umrlo sedem oseb, 26 jih je bilo poškodovanih. Mnoge stavbe so porušene, nekateri so noč preživeli na prostem - v šotorih, avtomobilih in ob ognju na prostem.

V organiziranih namestitvah je noč preživelo približno 500 ljudi, ki so v torkovem potresu ostali brez domov. Večino so jih namestili v vojašnico v Petrinji, številni pa so tudi pri sorodnikih in prijateljim. 

Petrinja potres Trese Svet Pod ruševinami še iščejo. Zdaj že sedem žrtev. Medtem potres še v Italiji.

Potres v Petrinji | Avtor: Epa Epa

potres Petrinja Hrvaška Po potresu v Petrinji Slovenija Gosar: Popotresnih sunkov bo še veliko

Tla se pri naših južnih sosedih tresejo od ponedeljka, najbolj uničujoč potres z magnitudo 6,4 je bil v torek. Tla se na Hrvaškem tresejo tudi danes. Na območju Petrinje so zgodaj zjutraj zabeležili tri nove potresne sunke z magnitudami 4,8, 4,7 in 3,9.

Potres Hrvaška Hrvaška Svet Petrinja: V silovitem potresu umrl otrok, škoda velikanska

Potres v Petrinji | Avtor: Epa Epa

izredna seja državni zbor Slovenija Zaradi potresa iz dvorane zbežali tudi slovenski poslanci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • botile 04:58 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks