Svet
30 ogledov

Ujeti s prsti pod pokrovom motorja

Aretacija BIH
1/8
SIPA
V BiH prijeli domnevne tihotapce, ki naj bi vozila kradli tudi v Sloveniji.

V okolici Sarajeva so včeraj razbili eno največjih združb domnevnih preprodajalcev ukradenih vozil, ki naj bi v Bosno in Hercegovino (BiH) pripotovala zlasti iz osrednje Evrope. Pripadniki Državne agencije za preiskave in varnosti (SIPA) so aretirali štiri domnevne tihotapce, ki naj bi več let tihotapili in vodili nezakonito trgovino z sestavnimi deli ukradenih vozila višjega cenovnega razreda. Predvidoma danes jih bo zaslišal tožilec za organizirani kriminal.

Ujeti na delu

Tri od prijetih so policisti SIPE, neuradno, prijeli na travniku v bližini kraja Sokoc na kraju, kjer naj bi imela hudodelska združba že skoraj pravo avtomehanično delavnico. Zalotili pa naj bi jih ravno med razstavljanjem enega od domnevno ukradenih vozil. Zato je policija tam včeraj še pozno zvečer preiskovala kraj zločina in iskala, zbirala dokaze. Odkrila je za vsaj osem razstavljenih vozil po delih. Četrtega domnevnega tihotapca pa je policija prijela med hišno preiskavo na njegovem domu.

Iz Evrope na jug?

Domnevni kriminalni združbi naj bi SIPA tajno sledila že več mesecev, neuradno medtem, ko je skupaj z ostalimi policijskimi enotami v BiH ter tudi ob pomoči tujih policij preiskovala kraje različnih vozil. Vozila, ki naj bi jih prijeti domnevni preprodajalci razstavljali in prodajali po delih, naj bi bila namreč ukradena celo v različnih državah po Evropi. Med drugim SIPA preverja tudi, koliko od teh vozil je bilo ukradenih v Sloveniji. "Med hišnimi preiskavami in pregledi na različnih naslovih je bilo odkritih več kot 60 vozil novejšega datuma izdelave in višjega cenovnega razreda, razstavljenih po delih. Prav tako so bila odkrita tri nerazstavljena vozila, za katere se sumi, da so jih člani organizirane kriminalne združbe pred časom ukradli. Najdene dele vozil policija trenutno vozi v Sarajevo, kjer se opravlja preiskava,"  so za Žurnal24.si razkrili na Sipi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.