Svet
86 ogledov

Umrla je najbolj znana francoska lastnica bordela Madame Claude

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V 92. letu starosti je včeraj umrla Francozinja, ki je med drugim dekleta na poziv urejala tudi velikim državnikom. Izmislila si je izraz “dekle na poziv”.

V bolnišnici v Nici je v visoki starosti ugasnilo življenje ene izmed najbolj znanih ženskih lastnic bordelov na svetu, Madame Claude. V svojem pariškem bordelu je med drugim gostila mnoge znane osebnosti, med katerimi so bili tudi John F. Kennedy, Marlon Brando in Moamer Gadafi.

Madame Claude, katere pravo ime je bilo Fernande Grudet, je bila na svojem višku v 60. letih prejšnjega stoletja, ko je imela pod okriljem okoli 500 vrhunskih prostitutk, ki so zaslužile na tisoče frankov vsako noč. Njen pariški bordel blizu Elizejskih poljan pa je veljal za najbolj prestižnega na svetu.

Claude je postala slavna v Parizu v 50. letih, ker je z ulic pobirala propadle modele in igralke ter jih uporabila v svoji dejavnosti. Od njih je zahtevala, da so visoke, vitke in lepe ter da znajo govoriti angleško. Z najstarejšo obrtjo se je kratek čas ukvarjala tudi sama; kot je povedala, za preboj med najbolj uspešne ni bila dovolj lepa. “Ugotovila pa sem, da le dve stvari vedno prinašata denar. Hrana in seks. Nikoli nisem znala preveč dobro kuhati,” je povedala v svoji biografiji.

"V grob bo odnesla mnoge skrivnosti, bila je prava legenda," je povedal nekdanji načelnik pariške policije Claude Cances. Dejal je, da je v 60. letih delovala kot ovaduhinja, s čimer si je zagotovila imuniteto, vendar jo je na koncu pokopala utaja davkov.

O svojih slavnih klientih ni rada javno govorila, je pa povedala, da John F. Kennedy ni bil njena redna stranka; nanjo se je obrnil le enkrat, in sicer ko je iskal žensko, ki naj bi bila podobni njegovi ženi Jackie, le da bi bila bolj “vroča”. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.