Svet
15190 ogledov

Umrlo sedem bratov in sester: Mama je sesuta, ves čas ponavlja imena otrok

Ko je družina končno v zaživela v miru – pred dvema letoma so iz razdejane Sirije zbežali v Kanado – se je zgodila tragedija. V požaru je umrlo vseh sedem otrok.

Iz kanadskega Halifaxa prihaja grozljiva novica: V silovitem požaru, ki je izbruhnil v stanovanjski hiši, je umrlo sedem bratov in sester, starih od štiri mesece do 15 let.

Požar je izbruhnil v torek navsezgodaj. Soseda je zaslišala silovit pok, nato je začelo goreti.

"Slišala sem, kako je glasno počilo, sledilo je žensko kričanje, zato sem skočila iz postelje, pogledala skozi okno in videla le ognjene zublje, ki so švigali skozi okna in vrata," je za televizijsko hišo CBC povedala soseda Danielle Burt in dodala: "Vse se zgodilo zelo hitro. Hiša je v trenutku zgorela!"

Oče, Ebraheim Barho, se je v požaru hudo poškodoval – poskušal je rešiti ujete otroke – zdaj se zdravi v bližnji bolnišnici.

Mama, Kawthar Barho, je iz hiše pobegnila nepoškodovana, a je zaradi smrti otrok povsem sesuta. "Z veliko težavo sprejema, kar se ji je zgodilo. Vse čas ponavlja imena otrok in prosi, ali jih lahko vidi," je dejala Natalie Horne, predstavnica humanitarne organizacije Heart, ki je mami in očetu priskočila na pomoč.

Updates: Please pray for this family, for the father to survive, for the wife to be ok soon, for these little kids to...

Posted by Ummah Masjid And Community Center on Tuesday, February 19, 2019

V požaru so umrli Ahmed (15), Rola (12), Mohammed (10), Ghala (8), Hala (4), Rana (3), Abdullah (4 mesece).

"Zadnje leto so otroci končno začeli uživati v svojem otroštvu: spet so začeli hoditi v šolo, vozili so kolesa, plavali so, imeli prijatelje, se igrali na vrtu, obiskovali rojstnodnevne zabave," so zapisali v organizaciji Heart in dodali: "Uživali so v vsaki minuti in sliši se neverjetno, da njihovega smeha ne bomo več slišali."

Družina je septembra 2017, ko so prispeli v Kanado, doživela zelo topel sprejem.

Kanadski premier Justin Trudeau, ki se ves čas svojega mandata trudi narediti Kanado prijazno za begunce, je družini izrekel sožalje: "Ob takšnih dogodkih človek ostane brez besed!"

Prijatelji družine so medtem že začeli zbirati denar. Prek spletne strani GoFundMe so zbrali že skoraj pol milijona dolarjev.

"Upam, da se mama zaveda, da jo vsa skupnost podpira. Želim ji moči, da se prebije skozi to nočno moro," je ob tem povedala soseda Melissa Hawks.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara1 16:19 22.februar 2019.

    Se že po sliki vidi, da to ni vse lepo črno belo..

  • marsal 15:02 22.februar 2019.

    Kanadčani , Američani , Avstralci, Novozelandci in verjetno še kje ,živijo v lesenih barakah in ne v hišah ! V hšah seveda zidanih , živijo le bogatejši.

  • kara 13:49 22.februar 2019.

    Kako to, da so čisto vsi otroci umrli, tudi tisti starejši, starša pa sta se lahko rešila? So mogoče spali v različnih nadstropjih? To mora biti res grozno za starše, verjetno bi dala, vse, da bi bila onadva na mestu ...prikaži več otrok, samo da bi otroci preživeli ... Mislim, da se po taki tragediji res ni mogoče več pobrati.