Svet
62 ogledov

V Dubaju zagorel luksuzni hotel

Požar v Dubaju EPA
V luksuznem hotelu s petimi zvezdicami The Address Hotel v bližini najvišje stavbe na svetu Burj Khalifa v Dubaju je izbruhnil požar.

Zagorelo naj bi v 20. nadstropju, od koder se je požar nato tudi zaradi vetra hitro razširil navzgor in navzdol po stavbi. Britanski BBC pa poroča, da s 300-metrskega hotela odpadajo goreči kosi.



Hotel, ki ima 63 nadstropij se nahaja v bližini prizorišča praznovanja vstopa v novo leto, kjer naj bi ob polnoči zažareli ognjemeti, za katere je bilo pripravljenih 1,6 ton pirotehnične opreme. 

Zagorelo v 20. nadstropju

Fotografije, objavljene na spletnih omrežjih, prikazujejo, da gori v več nadstopjih stavbe, visoke 302 metrov.

 
Vzrok požara, ki je zajel vsaj 40 nadstopij, še ni znan, nekateri mediji poročajo, da je reševalnim ekipam uspelo evakuirati vse goste hotela.

Že drugič letos

To je že drugi požar dubajskega nebotičnika v letošnjem letu, potem ko so 21. februarja v zgodnjih jutranjih urah plameni zajeli 366 metrov visoko stanovanjsko stolpnico Torch v soseski v soseski Dubai Marina. 

V požaru tedaj ni bilo smrtnih žrtev, so pa sedem ljudi obravnavali zaradi zastrupitve z dimom.

Več sledi ...

Komentarjev 6
  • maresem2 10:02 01.januar 2016.

    Da ni to morda delo "ljubljenega" Alaha ?!

  • AnzeSmolej 09:03 01.januar 2016.

    Bulding 7 ni bila zadeta z avionom, samo majhni pisarniški požari so bili in stolpnica je padla sama vase. Isto tukaj - požar ki naj bi bi prišel od zunaj

  • Janez_53 08:54 01.januar 2016.

    Ti očitno daješ v isti koš udarec in eksplozijo letala in na drugi strani običajni požar.