Svet
902 ogledov

Črni petek: V nakupovalnem centru odjeknili streli

policija streljanje policijski trak Epa
Črn uvod v črni petek. V nakupovalnem centru odjeknili streli.

V nakupovalnem centru blizu Birminghama v Alabami, kjer so pred praznikom trgovcev, bolj znanim kot črni petek, podaljšali obratovalni čas, je v četrtek zvečer po lokalnem času prišlo do streljanja. Ena oseba je umrla, dve sta ranjeni. 

Pred streljanjem sta se 18-letni moški in prav toliko star strelec sporekla, prišlo je do pretepa. Policija ne ve, kaj je bil povod za prepir, po do zdaj znanih podatkih pa 18-letni moški ni bil oborožen. 

Napadalec je nato streljal na 18-letnika in ga ranil. Policist, ki je bil v bližini, ker so zaradi povečanega števila nakupovalcev v času popustov na to območje napotili dodatno število policistov, je prestregel strelca, ki je bežal s kraja dogodka in ga ustrelil. Poškodbe so bile za strelca usodne. 

V dogodku je bila ranjena tudi 12-letna deklica, a še ni jasno, čigava krogla jo je zadela. Oba ranjenca so odpeljali v bolnišnico, kjer so ju že oskrbeli. Dekličine poškodbe naj ne bi bile življenjsko ogrožajoče, kakšno je stanje 18-letnika ni znano.

Motiv za napad ni znan. Priče so za CNN opisale kaos. "Poslovodja je samo zavpil, da streljajo. Zbežali smo v pisarno. Mnogi so jokali in prestrašeno iskali zavetje," je dogajanje v nakupovalnem centru opisala ena od tam zaposlenih. 

"Slišala sem strele, ljudje so začeli vpiti, jokati. Kmalu za tem so mimo mene stekli policisti z orožjem v rokah. Vse se je dogajalo zelo hitro," pa je povedala nakupovalka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.