Svet
15 ogledov

"Noseči moški" se bori za otroke

Beatie je takole poziral v prvi nosečnosti. Hčerki Susan se bo junija pridružil Žurnal24 main
Ločitev Thomasa Beatia, znanega kot prvega „nosečega moškega“ na svetu, beli glave pravnim strokovnjakom.

Beatie se namreč ločuje od svoje soproge Nancy. V Arizoni ugotavljajo, ali je bil njun zakon sploh veljaven, saj ta država ne priznava istospolnih zakonov. Thomas in Nancy sta se sicer poročila kot heteroseksualni par, saj je ime dokumente p spremembi spola. V času zakona je Thomas rodil vse tri njune otroke, zaradi česar je sodnik prepričan, da je dokumentacija, ki jo je priložil neveljavna.

Dokler pravne dileme ne razrešijo, ima polno skrbništvo nad otroki Thomas, saj je  predložil dokaze, da ga soproga zlorablja, piše Huffington Post.

Pravi moški šele od letos

Beatie se je rodil kot ženska, vendar je od nekdaj vedel, da je moški. Z Nancy sta se poročila leta 2003. Kljub temu da je jemal hormone in opravil nekaj operacij za spremembo spola, je obdržal ženske reproduktivne organe. Spermo sta s soprogo kupila od anonimnega donatorja in po umetnih oploditvah so se jima rodili trije otroci.

Thomas je spol dokončno spremenil šele letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.