Svet
38 ogledov

V strelskem pohodu v Nemčiji več mrtvih

Nemška policija EPA
V Porenju blizu mesta Aachen v Nemčiji naj bi 63-letni moški v strelskem pohodu ubil svojo soprogo in dva svojca ter ranil še tri sosede. Zatem pa se je ustrelil v glavo in je trenutno v komi.

Moški naj bi v noči na četrtek v kraju Langerwehe najprej ubil svojo soprogo ter nato huje ranil tri sosede. Policisti pa so nato v četrtek zvečer odkrili še dve trupli, 71-letno svakinjo in 73-letnega svaka strelca, ki naj bi ju umoril na njunem domu v kraju Kerpen-Blatzheim.

Pri teh dveh umorih naj bi bilo glede na navedbe policije namreč uporabljeno isto orožje in strelivo kot v Langerweheju, kjer je 63-letnik umoril soprogo in ranil sosede.

Motiv za strelski pohod še ni znan, domnevnega strelca pa ne morejo izprašati, saj je v komi, je dejal državni tožilec Robert Deller. "Vprašanje je, če se bo iz kome sploh kdaj zbudil," je dodal Deller.

Preiskovalci domnevajo, da se je 63-letnik sprva odpeljal v Kerpen, umoril svaka in svakinjo, nato pa naj bi se vrnil v Langerwehe, kjer je napadel 64-letno ženo. Zatem je zbudil sosede in začel streljati še na njih. Ko je prispela policija in moškega našla v njegovem avtomobilu, pa se je ustrelil v glavo.

Komentarjev 1
  • Stolp 21:35 10.maj 2013.

    Pri nas pijanci, zadrogiranci in objestneži, ki sejejo smrt na cestah, tam pa takele stvari. Podobno se je pred parimi leti zgodilo v Avstriji. Potem imamo tukaj še Fritzle, Priklopile, pošasti iz Clevelanda,...Vsak narod ima psihote samo da ...prikaži več se kažejo v drugačni obliki. Aja, tista dva Avstrijca, ki sta pri nas divjala(na štajerskem in na gorenjski AC)... Nismo, nismo slovenci edini psihoti, V tujini je veliko več tega. Samo tam so tega vajeni...