Svet
7760 ogledov

V tej državi imajo prebivalci največje število spolnih partnerjev

tuš, spolnost, intima Profimedia
Ta država močno izstopa ...

Spletna stran World Population Review je objavila statistične podatke o povprečnem številu spolnih partnerjev po državah. Kot ugotavljajo, ima večina posameznikov tekom življenja več spolnih partnerjev, pri čemer raziskave kažejo, da ima vsaka oseba v svetovnem povprečju skupno devet različnih spolnih partnerjev. Povprečno število spolnih partnerjev pa se lahko močno razlikuje od države do države, saj lahko kulturne norme pomembno vplivajo na število ljudi, s katerimi ima nekdo spolne odnose.

V katerih državah imajo torej ljudje v povprečju največ spolnih partnerjev? Rekorderji so turški državljani in državljanke, ugotavlja World Population Review. Povprečna oseba v Turčiji ima več kot 14 spolnih partnerjev. Prebivalci Islandije, Nove Zelandije in Avstralije trdijo, da imajo v povprečju 13 ali več spolnih partnerjev.

V nekaterih državah pa imajo ljudje veliko manj spolnih partnerjev od svetovnega povprečja. To je običajno posledica družbenih ali kulturnih preferenc, da se vzdržijo predporočnih spolnih odnosov. V Indiji, kjer se veliko ljudi drži strogih zakonskih pravil, ima povprečen človek v življenju tri spolne partnerje. Ljudje, ki živijo v Hong Kongu, Vietnamu in na Kitajskem, imajo v življenju običajno manj kot štiri spolne partnerje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 09:50 04.oktober 2023.

    Turki , jaz vas šišam !

  • kapibara 07:19 03.oktober 2023.

    Turki nimajo pred on po poročnega sexa.. lgbete naveza NE šteje, ker je tam vsiljena..

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 04:30 03.oktober 2023.

    Turki...https://twitter.com/i/status/1708907578376286575