Svet
3696 ogledov

V Zadru moški dobil 40 let zapora za incest, pedofilijo in posilstvo

zloraba, dekle Shutterstock
16 let je posiljeval svojo hčerko ...

Zadrsko sodišče je danes obsodilo 51-letnega moškega na 40 let zapora zaradi incesta, pedofilije in posilstva. Obsojeni Zadrčan je 16 let posiljeval svojo hčerko, s katero sta dobila otroka. Moški je fizično in psihično zlorabljal tudi soprogo in ostalih pet otrok. Pristojne službe so bile medtem gluhe za pozive na pomoč njegovih žrtev.

Sodišče je ugotovilo, da je 51-letnik spolno zlorabil svojo hčerko več kot 1500-krat med njenim 12. in 28. letom. V tem obdobju je hčerka rodila otroka, dvakrat je splavila, enkrat pa skušala narediti samomor.

Moškega so spoznali za krivega tudi zaradi fizične in psihične zlorabe soproge in ostalih petih otrok.

Soproga in otroci so na sodišču pričali, da se na njihove klice na pomoč niso odzvali ne v centru za socialno delo niti na policiji, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ko je ena izmed hčerk po več letih molka zaradi strahu na policiji končno prijavila očeta, so ji tam dejali, da "nekatere družine kličejo tudi 50-krat", v centru za socialno delo pa so materi ob prijavi dejali, da "ne morejo ničesar storiti".

Sodišče je 51-letniku kot varnostni ukrep naložilo tudi obvezno dveletno psihosocialno zdravljenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 08:18 29.september 2017.

    Na grmado pa zažgati. V tem primeru bi kakšno srednjeveško mučenje res prišlo prav, čeprav se ni dobro vračati k takšnim načinom mučenja in ubijanja.