Svet
2 ogledov

VB: za vožnjo v napačno smer 8 mesecev zapora

Tovornjak v napačno smer West Midlands Police
Madžarskemu vozniku tovornjaka, ki je po dnevu popivanja v Veliki Britaniji 15 minut po avtocesti vozil v napačno smer, je sodnik skupno prisodil 11 mesecev zapora.

Pal Korbely, 50-letni madžarski državljan, se je na začetku julija po dnevu popivanja usedel v tovornjak in se okoli 15 kilometrov po avtocesti peljal v napačno smer. Njegovo vratolomno vožnjo so ustavili trije vozniki tovornjakov, ki so mu zaprli pot, poroča BBC.

Pred vožnjo se je Korberly nalival z domačo, 51-odstotno slivovko. "Vse popoldne ste popivali, potem pa ste se iz razlogov, ki jih verjetno ne bomo nikoli izvedeli, odločili sesti v tovornjak. Okoli 15 kilometrov ste se z ugasnjenimi lučmi vozili v napačno smer," je ob izreku sodbe povedal sodnik Paul Farrer.

Madžaru je dosodil osem mesecev zapora zaradi vožnje v napačno smer in še tri mesece zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Voznikom tovornjakov pa je dosodil, preračunano, okoli 320 evrov nagrade, še poroča portal.

Posnetek vožnje, ki ga je objavila lokalna policija, si lahko ogledate zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.