Svet
12 ogledov

"Vedeli so za napad"

Eksplozija na bostonskem maratonu Reuters
Nekatere trditve, da je bil napad na Bostonskem maratonu teroristično dejanje, ne prepričajo. Da je bilo vse skupaj zrežirano, so prepričani.

Dan po silovitih eksplozijah na Bostonskem maratonu, ki sta zahtevali tudi življenje osemletnega dečka, so se pojavila mnenja nekaterih, da je oblast vedela, kaj se pripravlja.

Tekač Ali Stevenson se je udeležil že več maratonov – tokrat je bilo že pred začetkom vse drugače: opazil je, da je varnost občutno kot običajno, že ob startu prisotni so bili policisti s psi, bombna enota, na strehah so bili opazovalci. Nenavadno se mu je zdelo tudi to, da so preko megafonov tekačem sporočali, da gre le za vajo in naj ostanejo mirni.

Govorili, da imajo vajo

"Tekače so kar naprej opozarjali, naj se ne vznemirjajo, saj imajo vajo," je Stevenson dejal za več ameriških medijev, tudi za AL.com in Local15News. "Seveda ne verjamem, da bi šlo le za vajo. Morali so vedeti, kaj se bo zgodilo. Gotovo so dobili kakšno grožnjo ali so kaj sumili," poudarja Stevenson.

Policija je zanikala, da bi v času maratona izvajali kakršnokoli vajo, izvajali so samo varnostne ukrepe, predvidene za tako velike dogodke. Preiskovalci so tudi zagotovili, da niso imeli nikakršnih namigov o tem, kaj bi se utegnilo zgoditi. 

Komentarjev 8
  • dragec 12:01 17.april 2013.

    Je...al te izudin !

  • vico 07:42 17.april 2013.

    ti si pa res busanc izulin ne...

  • vico 07:41 17.april 2013.

    res si neumen ti gnila o.da te ni sram ti kreten brez primere