Svet
36425 ogledov

Velik preobrat v primeru skupinskega posilstva v Zadru

Zloraba otrok Shutterstock
Sodišče v Zadru spremenilo odločitev.

Sodišče v Zadru je sprejelo odločitev o priporu osumljene peterice za posilstvo dekleta na območju Zadra. Osumljenci gredo v preiskovalni zapor, privedbe so se že začele.

"Glede na veliko zanimanje javnosti glede kazenskega postopka, ki se vodi zoper peterico osumljenih kaznivega dejanja posilstva mladoletnice, vas obveščamo, da je po pritožbi sodišče sprejelo odločitev o preiskovalnem priporu," je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

Spomnimo. Sodnik v Zadru Ivica Marković je sprva na svobodo spustil sedem mladeničev v starosti od 17 do 19 let, zoper katere je policija podala kazensko prijavo zaradi suma, da so v dobi enega leta večkrat skupinsko posilili takrat 15-letno dekle. Nekatera dejanja so posneli z mobilnim telefonom, nato pa s posnetki dekle izsiljevali.

Po opravljenih zaslišanjih je državno tožilstvo sodišču predlagalo pripor zoper pet fantov, a sodnik temu predlogu ni sledil, odredil je, da se bodo fantje branili s svobode. Hrvaška javnost je bila zaradi te odločitve na nogah, primer je odmeval v vseh medijih. Danes je sodišče odločitev spremenilo, fantje, osumljeni večkratnega skupinskega posilstva 15-letnega dekleta gredo v pripor.

Posilstvo Grozljivo Svet Hrvaška: Sedem mladeničev posiljevalo mladoletnico, grozili so ji z objavo posnetka

Hrvaška policija | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • marjeta698 10:52 18.oktober 2019.

    SE JE VZGLEDOVAL PO SLO SODSTVU

  • sam50 08:51 18.oktober 2019.

    Sodnik Marković pa verjetno kakšno denarno spodbudo zaradi nepristranskih in odličnih odločitev.....