Svet
11135 ogledov

Velika pocenitev mobilne telefonije za vse

Slovenija 260.11.2013 mobilno omrezje, mobitel, mobilna telefonija, ilustracija; Saša Despot
EU določila najvišjo ceno za klice, ki jih doslej evrotarifa ni vključevala.

Evropska unija bo določila najvišjo dovoljeno ceno za klice v druge države EU. Doslej so bile regulirane le cene, ko je bil uporabnik v gostovanju v drugi državi EU, ne pa, ko je bil doma. 

Slovenija 260.11.2013 mobilno omrezje, mobitel, mobilna telefonija, ilustracija; POZOR! Slovenija Klici v tujino cenejši, če ste v gostovanju

Tako mora zdaj na primer Telekomov uporabnik za klice v druge države EU, na primer v Nemčijo, plačati 49 centov na minuto, enaka je cena pri A1. Če bi bil uporabnik v evrogostovanju na primer na Hrvaškem ali v Avstriji, bi se minute klica v Nemčijo odštele iz zakupljene kvote, saj bi štel kot domači klic. Klic iz gostovanja bi bil po domače povedano zastonj oziroma vključen v mesečno naročnino. 

Dragih klicev v druge države EU pa bo že kmalu konec, že 15. maja prihodnje leto naj bi EU najvišjo ceno za klice znotaj EU postavila pri 19 centih za minuto, medtem ko bo SMS v drugo EU državo lahko stal največ šest centov. 

O tem so se danes strinjali ministri držav EU, Evropski parlament je o tem že glasoval, predvidoma 17. decembra bo tekst objavljen v Uradnem listu EU. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • matjaz39 10:57 05.december 2018.

    Haalooooo? Telemach draži na vsake 2 mesca!