Svet
57 ogledov

Vlak smrti ji je rešil življenje

Vlak smrti Shutterstock
Dekletu so diagnosticirali raka na možganih, čudežno pa si je opomogla po vožnji z vlakom smrti.

Študentko je od smrti ali vegetativnega stanja ločevalo nekaj ur, potem ko so ji diagnosticirali možganski tumor, zdravnike pa je osupnila s hitrim in neverjetnim okrevanjem. Emmi Bassett so diagnozo postavili pred sedmimi leti, danes pa je živa zahvaljujoč vlaku smrti.

"Izredno sem vesela, da sem si opomogla. Zdravniki so mojim staršem povedali, da bodo morali zame skrbeti 24 ur na dan, ker bi lahko ostala v vegetativnem stanju.Tumor je bil ovit okoli možganskega debla, kirurgi pa bi med operacijo lahko povzročili nepopravljivo škodo," je dejala Emma.

Razlog negativnih napovedi zdravnikov sta bili velikost in hitrost rasti tumorja. Prepričani so bili, da ji niti operacija ne bi mogla rešiti življenja ali bi lahko ostala v vegetativnem stanju. Vendar je sedem let po operaciji Emma osupnila zdravnike s svojim okrevanjem. Menijo, da je preživela, ker se je tekočina, ki je povzročila pritisk na lobanjo, med vožnjo prerazporedila.

"Mislili so, da bi lahko dosegli majhno izboljšanje, vendar niti najmanj niso pričakovali, da bi ozdravela. Moje okrevanje zahteva veliko odločnost in trdo delo, sama pa sem ponosna na vse, kar sem dosegla, in upam, da moja zgodba lahko pomaga komu drugemu, da bo opazil znake tumorja na možganih, preden bo prepozno. Upam, da bom spodbudila druge, da bodo opozorilne znake tumorjev vzeli resno v okviru projekta Headsmart," je še povedala Emma.

HeadSmart je projekt, katerega cilj je povečati ozaveščenost o nastanku možganskih tumorjev pri otrocih in tako skrajšati čas ugotovitve diagnoze.

Komentarjev 5
  • doomchi 21:22 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • anja.scuka 20:25 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • Bozidar.Frelih 20:12 08.junij 2012.

    Piscu tega članka pa so med vožnjo z vlakom smrti možgani zgleda ven padli. Kaj, je bla pol operirana al ne?