Šport
19 ogledov

Bartolijeva premočna za Hercogovo

Polona Hercog Reuters
Marion Bartoli je v drugem kolu turnirja v Miamiju z 2:1 v nizih izločila najboljšo slovensko igralko Polono Hercog.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se ni prebila v nadaljevanje teniškega turnirja serije WTA v Miamiju z bogatim nagradnim skladom (4,83 milijonov dolarjev). V drugem kolu jo je ustavila sedma nosilka Francozinja Marion Bartoli, ki je proti Hercogovi izgubila prvi niz s 5:7, nato pa dobila naslednja dva s 6:2, 6:1.

Enaindvajsetletna Mariborčanka (38. na lestvici WTA) je v uvodnem krogu premagala Američanko Julie Hampton s 6:1 in 6:3, nato se je podala v dvoboj proti šest let starejši in 31 mest višje rangirani francoski igralki, ki se je proti najvišje uvrščeni Slovenki morala zelo potruditi. Bartolijeva, sedma igralka sveta, je dvoboj dobila šele po dveh urah in petih minutah.

V igri dvojic je izpadla Velenjčanka Katarina Srebotnik. V paru s Čehinjo Kveto Peschke, na turnirju sta bili drugi nosilki, je s 4:6, 4:6 izgubila uvodni dvoboj proti argentinski navezi Gisela Dulko in Paola Suarez. Argentinki se bosta v drugem kolu pomerili s slovensko poljsko kombinacijo Andreja Klepač in Alicja Rosolska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.