Svet
851 ogledov

Vojna Muska in Zuckerberga

Elon Musk Epa
Elon Musk je v nekaj urah po zagonu nove aplikacije Mete zagrozil s tožbo.

Lastnik Twitterja Elon Musk je po zagonu nove aplikacije Threads podjetju Meta zagrozil s tožbo. Muskov odvetnik Alex Spiro je namreč Meto, katere izvršni direktor je Mark Zuckerberg, obtožil nezakonite zlorabe Twitterjevih poslovnih skrivnosti in druge intelektualne lastnine.

Spiro je v pismu Zuckerbergu, ki ga je objavil spletni portal Semafor, zapisal, da je Meta zaposlila več deset nekdanjih zaposlenih v podjetju Twitter, ki so še imeli dostop do strogo zaupnih informacij.

Aplikacija Threads je začela delovati v sredo zvečer v ZDA, nato pa še v približno 100 državah, med drugim v Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi in na Japonskem. Medtem pa uporabnikom v EU zaradi nejasnosti, povezane z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov, še ni na voljo.

Nova aplikacija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP največji tekmec Twitterju, ki je v Muskovi lasti. Aplikacijo Threads si je v prvih nekaj urah naložilo več kot 30 milijonov uporabnikov, je v četrtek sporočil Zuckerberg.

"Zdi se, da gre za začetek nečesa posebnega, a pred nami je še veliko dela," je prek omenjene aplikacije sporočil izvršni direktor Mete, pod okrilje katere sodijo tudi aplikacije Facebook, Instagram in Whatsapp.

Elon Musk Twitter Twitter Svet Elon Musk udaril po mizi, ogledi Twitterja močno omejeni! Elon Musk Twitter Svet Musk napovedal veliko novost na Twitterju

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 14:00 07.julij 2023.

    Musk bo pogorel zaradi iracionalnih odločitev! Moral pa bi Cuker!