Svet
13700 ogledov

Voznik v krvi 4,61 promila alkohola. Ljudje so v takih primerih že v komi.

Alkotest
1/2
Boštjan Tacol
Policija je včeraj med nadzorom prometa naletela na mrtvo pijanega 32-letnega voznika, ki je imel v krvi 4,61 promila alkohola.

V kraju Jaškovo na Hrvaškem, le streljaj od slovenske meje, je policija včeraj ustavila pijanega voznika.

Zdravnik psihiatrične bolnišnice iz Karlovca Igor Salopek je za hrvaško tiskovno agencijo dejal, da so ljudje s tolikšno količino alkohola v krvi običajno že v komi. "Že pri štirih promilih se lahko izgubi zavest," je dejal in dodal: "V takih primerih začenjajo začasno odpovedovati možganske funkcije in tudi že center za dihanje."

Človekove reakcije so sicer že pri 0,5 promila močno upočasnjene, normalna vožnja avtomobila ni možna, nevarnosti okoli sebe vozniki ne zaznavajo več kot v treznem stanju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:56 02.oktober 2017.

    Pač niso počakali 15 minut , oz. niso mu dali možnosti , da si izspere usta od malo prej popitega alkohola ! Policist z alkoskopom , ne more ugotoviti točne stopnje alkoholiziranosti , sploh pa ne tako visoke , ugotovi ...prikaži več lahko samo sum pijanosti oz. če je oseba opozorjena , da ima pravico na 15 min. odmor , da se mu iz ust razkadi malo prej popit alkohol je meritev potem dokaj točna .

  • Onlytime 22:21 24.avgust 2017.

    Pa kaj si ti nor? Ta ga pa nese.

  • NeAnonimni 15:05 24.avgust 2017.

    Rum za pogum, pivce za živce, pa viski, ko si vi stiski..