Svet
37308 ogledov

Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer

Požari na Hrvaškem 24sata
Pomembne informacije za vse, ki se vračajo z dopusta na Hrvaškem ali se tja odpravljajo.

Na območju Benkovca ter okoli krajev Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Vrana in Turanj je ponoči izbruhnilo okoli deset požarov. Prav tako gori na Hvaru, zaradi burje se požari hitro širijo. Gasijo s tal in z gasilskimi letali, gašenje otežkočajo burja in minska polja.

Kritično je še v mestih Kožlovac, Lepuri in Vukšič, kjer pri gašenju pomaga tudi vojska. Požar ogroža tudi hiše in prebivalstvo, evakuacijo so naredili na določenih mestih pri kraju Promina.


Ker se razmere na cestah hitro spreminjajo, preveri aktualno stanje na spletni strani Hrvaškega avtokluba.


Hrvaški mediji navajajo, da je požar v okolici Benkovca največji letošnji požar na območju zadarske županije. Voznike opozarjajo, da je v obe smeri zaprt del avtoceste med kraji benkvoac in Pirovac. Kolona vozil pred cestninsko postajo Benkovac v smeri Dubno je dolga približno tri kilometre. Zaprtih je tudi več drugih državnih cest, aktualne podatke preverite na Hrvaškem avtoklubu.

Požar na hrvaški obali Svet Hrvaška obala spet v plamenih

Portal Indeks.hr je okoli 15. ure napisal, da so razmere na avtocesti pri Benkovich kaotiče, ker je požar segel do avtoceste. Na fotografiji je vidno, da so vozniki, ki so obstali v koloni, obrnili vozila, da bi se vrnili v nasprotni smeri vožnje.

Hrvaški minister za promet Oleg Butković je za medije povedal, da so deli avtoceste A1 zaprti zaradi požara, zato je izdal nalog, da dvignejo zapornice na cestninskih postajah.

"Ko so ljudje videli požar, so se na avtocesti premikali v nasprotni smeri," je povedal. "Sedaj v sodelovanju s policijo nadzorujemo promet. Od Benkova do Pirovca gasilska letala ne morejo gasiti, morda bi morali prej dvigniti zapornice, a v začetku ni bilo kolon. Sedaj je stanje normalizirano."

Požar na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

Požar na Hvaru divja več požarov, gozdni požar je izbruhnil okoli 9.30, okoli 12. ure pa je zagorelo pri Starigradu. Ogenj in dim je mogoče videti s sosednjega Bola. 

Split požar Video Svet Katastrofalne posledice požara v Splitu iz zraka Žrnovnica: Požar vse bližje Splitu Split ubranili Svet Na hrvaški obali katastrofalne razmere

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:26 22.avgust 2017.

    Vsem na znanje in v opomin ! Takole na Hrvaškem skrbijo za varnost turistov !Da ne boste mislili da je zdravstveno kaj boljše ! Razkroj sistema zaščite in reševanja !

  • jozicamurn 07:49 22.avgust 2017.

    Pri nas v Sloveniji je veliko mulcev podtikalo požare a so seveda bili tiho, ker so to pač ta nepremišljena leta, ko vedo da so storili hudo napako a nočejo prevzeti odgovornost in priznati, da ne bi dobili kakšno vzgojno ...prikaži več čez rit ali imeli opravka s policijo. Se dogaja povsod po svetu in vse se jim zdi zabavno dokler ne pride do težav. V tem primeru ne verjamem v to razlago, ker so to hrčki in njim ne smemo verjeti nič. Mogoče pa hdz zgublja podporo?

  • Onlytime 21:07 21.avgust 2017.

    Pa kaj ste smešni!! Ljudje podtikajo požare. Res moraš biti pošteno kresnjen, da v tem uživaš. Svašta!