Svet
7745 ogledov

Vučić: "Narod je len, zato ni denarja"

Aleksandar Vučić EPA
Predsednik Srbije je v dve in pol urnem pogovoru na Pink TV podal nekaj škandaloznih izjav.

Kot poroča srbski Kurir, se je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, v dve uri in pol trajajočem nastopu "prepiral sam s seboj, omenjal, da so Srbi len narod in da zato ni denarja, poniževal je politične nasprotnike in Srbom še odprl oči, da bo sam odločil, kdaj bo sestopil z oblasti in koga bo postavil za naslednika, kot da Srbija ni demokratična država, na kateri se oblast izbira na volitvah".

Kot ocenjuje direktor marketinške agencije Pragma Cvijetin Milivojević, Vučić prvič, odkar si je nadel mirovniško obleko, ni skrival svoje radikalne agresivnosti. "To je bil monolog človeka s cezarijanskimi ambicijami, ki se prepira s svojim lastnim narodom. Pokazal je verbalno agresivnost in etiketiral ljudi, jih poniževal, dajal različne vzdevke. Ne prenaša drugačnega mnenja, ne dovoljuje, da se mu postavi le eno dodatno vprašanje, on sam sprašuje in sam odgovarja, govori le o tem, kar njemu odgovarja. Zato tudi ne pristane na soočenja s svojimi političnimi nasprotniki, kar priča o njegovi negotovosti in o tem, da ne verjame v svoje lastne rezultate," je za Kurir komentiral Milivojević.

Objavljena osmrtnica

Že od volitev naprej je izvoljeni predsednik nepriljubljen pri številnih Srbih, ki mu med drugim očitajo tudi goljufije na volitvah. Pred dnevi se je med drugim na srbskih družbenih omrežjih pojavila lažna osmrtnica za Vučića, ki so jo objavili njegovi kritiki, nezadovoljni z izbiro že od volitev naprej. Kot je znano, so po volitvah v Srbiji potekale množične demonstracije.

Protesti v Srbiji v proteste še policija in vojska Svet V masovne demonstracije še policija in vojska

"Naš Vučić je umrl. Naš ljubi Vučić, naj te angeli za vedno ohranijo v žveplenem jezeru," je glede na poročanje medijev pisalo v besedilu osmrtnice, je poročala tudi STA.

Podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović je osmrtnico označila kot vrhunec dva meseca trajajoče kampanje proti novemu predsedniku države, ki je položaj nastopil konec maja. Tovrstno sovraštvo je brez primere v zgodovini države, je bila kritična.

Sam Vučić je ob robu obiska v Washingtonu dejal, da je ne samo živ in zdrav, ampak tudi dobre volje. "Živ sem in dovolj zdrav, da jim grem močno na živce, ker me ne morejo premagati," je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal novinarjem.

Minuli teden je bil 29-letni moški obsojen na osem mesecev zapora, ker je v začetku leta na družbenem omrežju objavil grožnje mladoletni Vučićevi hčerki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • dragec 15:25 28.julij 2017.

    E,moj Vučiću i ti bi bio lenj, kada bi radio za 250 EUR na mesec. Stvarno si jedna prepotentna budala, koja živi na nekoj drugoj planeti

  • Gretta Garbo 08:39 28.julij 2017.

    Res žalostno kako se še vedno šopirijo "mladiči" (isto kot pri nas v Sloveniji) v stilu kžomunističnih pošasti - zločinca tita ter se sami arogantno in posmehljivo obračajo proti ljudem, ki so jih "izvolili" (po stalinovo oz. pri nas po ...prikaži večo tržiško) in potem nam ta omejena rdeča bitja, podčloveške vrste, hodijo še naprej po glavi in nas ropajo , sebi in svojim "stricem iz ozadja" pa z našim denarjem povečujejo premoženje, skrito po davčnih oazah! Pravi zločinski rdeči padrinoti!

  • milanček 12:41 27.julij 2017.

    vučić, ti se mal hecaš, a me to mal briga, doma imamo nedonosenčka cmerarja, ki je še večji poden!