Svet
659 ogledov

Vzporedne volitve kažejo na prepričljivo zmago HDZ

Covid-19, Hrvaška epa Covid-19, Hrvaška
Izidi vzporednih volitev, ki jih je objavila Hrvaška televizija, kažejo na prepričljivo relativno zmago desnosredinske HDZ.

HDZ bo imela glede na izide vzporednih volitev v 151-članskem hrvaškem parlamentu 61 poslancev oziroma 17 več kot levosredinska koalicija Restart. Sledita Domovinsko gibanje Miroslava Škora s 16 poslanci ter Most neodvisnih list in Zmoremo s po osmimi poslanci.

Vzporedne volitve, ki so jih objavile tri televizije z nacionalno koncesijo, so precej različne od izidov predvolilnih raziskav, ki so večinoma kazale, da bo koalicija Restart na čelu s SDP imela rahlo prednost pred HDZ.

Največje presenečenje - Zmoremo!

Poleg prepričljive zmage HDZ in slabih izidov koalicije Restart vzporedne volitve napovedujejo tudi morebitno največje presenečenje današnjih parlamentarnih volitev. Gre za osem mandatov levičarsko-zelene platforme Zmoremo!, ki je prvič sodelovala na parlamentarnih volitvah. Vzporedne volitve tudi kažejo, da je Most osvojil osem poslanskih mandatov. Sredinska koalicija Stranka z imenom in priimkom, Pametno in Fokus naj bi imela tri poslance.

Gre za porazdelitev 140 poslanskih mandatov, ki jih volijo v desetih volilnih enotah na Hrvaškem. Še tri poslance prispeva hrvaška diaspora v posebni volilni enoti, prav tako v svoji volilni enoti pa bodo osem poslancev izvolili v volilni enoti za narodne manjšine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Žurnalček 11:59 06.julij 2020.

    Zakaj dajete slike takšnih mask na portal , ko so pa te izven vseh certifikatov !!! Ta maska je bila bela in je imela CE , potem se je pa našel idiot in jo potiskal s sitotiskom . Nanesel je ...prikaži veče gosto barvo , ki je sedaj zaprla vse pore tam ,kjer je nanešena rdeča barva ! Takšna maska samo še polovično prepušča vdihnjeni in izdihnjeni zrak , druga polovica vdiha in izdiha gre pa MIMO !!!!!

  • Avatar Kartistella
    Kartistella 01:36 06.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:09 05.julij 2020.

    Tudi na Hrvaškem so siti levičarjev,ki kradejo in lažejo!! Upam,da bomo tudi Slovenci prišli k pameti!! Končati se mora življenje na tuj račun konec je izkoriščevalskim delomrznežam in raznim "kulturnikom"!!