Svet
15 ogledov

Z brošuro nad nevarne selfieje

selfie brošura mdv.ru
Ruske oblasti skrbijo selfieji, saj je vse več mrtvih.

Nekateri bi za dober posnetek naredili vse. Plezajo na vrh stolpnic, pozirajo z nabito pištolo, stojijo na drvečem vlaku … Rusi so zaradi tega zelo zaskrbljeni. Samo letos je v državi med snemanjem selfiejev umrlo že deset oseb, 100 ljudi pa je moralo zaradi poškodb v bolnišnico.

Rusko notranje ministrstvo je zato izdalo brošuro "varni selfieji", s katero želijo preprečiti nadaljnje nesreče. V brošuri so karikature, ki prikazujejo različne situacije, v katerih je mobilnik bolje pustiti v žepu, "sicer je lahko to tvoja zadnja fotografija", je razložila tiskovna predstavnica ministrstva.

Knjižica med drugim svari pred poziranjem z nabito pištolo. Maja se je v Moskvi s pištolo ranila neka 21-letnica, ki je očitno pritisnila na napačni sprožilec … Na srečo te nespametne poteze ni plačala z življenjem.

Ena od karikatur prikazuje možička na električnem drogu. "Napet selfie? Lahko se konča še bolj napeto,” svari brošura. Na takšen način je umrl 14-letnik, ki ga je med poziranjem stresla elektrika.

Tragičen je tudi dogodek, ki se je zgodil januarja. Dva moška sta pozirala z granato, ki je eksplodirala. Oba sta poškodbam podlegla.

Roofing – nov trend

V Rusiji je vse bolj popularen roofing – fotografiranje na strehah, na nebotičnikih in drogovih. Za mnoge je bil ta trend usoden. Pretekli konec tedna je z mostu padlo dekle, ki je s prijateljico sredi noči snemalo selfie.

PREBERITE ŠE: Selfieji, posneti tik pred smrtjo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.