Svet
12 ogledov

Z denarjem proti splavu

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Italijanska regija Lombardija je odobrila plačila nosečnicam iz socialno ogroženih družin, ki se zaradi ekonomskega položaja odločijo splaviti.

Oblasti v regiji Lombardija so napovedale odločnejši boj zoper splav; 5 milijonov evrov bodo namenile revnejšim družinam, v katerih se nosečnice odločijo splaviti.

V Italiji je po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo letno opravljenih okrog 128 tisoč abortusov.

Ženski iz revnejše družine, ki bi se zaradi slabega ekonomskega položaja odločila splaviti, bodo 18 mesecev izplačevali 250 evrov. Skupna pomoč bo znašala 4.500 evrov, so zapisali na svoji spletni strani.

"Želimo pomagati družinam, materinstvu in nataliteti ter pri tem odstraniti čim več ovir kot jih lahko. Začeli bomo z denarno pomočjo tistim, ki se zaradi težkega položaja težko odločijo obdržati otroka,“ je pri tem povedal predsednik regije Roberto Formigone.

Oglasili so se že številni kritiki, ki menijo, da gre za kratkoročno rešitev za "problem", ki ostane tudi po 18-tih mesecih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.