Svet
21 ogledov

Zagorelo v baru, umrlo 13 mladih

požar Rouen EPA
V francoskem mestu Rouen je v enem od barov izbruhnil požar. Umrlo je 13 mladih.

Požar je izbruhnil med rojstnodnevno zabavo v baru Cuba Libre. Požar je po besedah francoskega notranjega ministra Brernarda Cazeneuva izbruhnil v kletnem prostoru okoli polnoči. Prišlo naj bi tudi do eksplozije, zaradi česar so zavarovali širše območje v bližini bara, poroča CNN. Posredovalo je okoli 50 gasilcev. 

Po poročanju francoskih medijev naj bi bile žrtve stare med 18 in 25 let. Umrli naj bi zaradi zastrupitve s strupenim plinom, ki se je začel sproščati, ko je začel goreti strop prostora. Ranjenih je šest ljudi, eden naj bi bil v kritičnem stanju.

požar Rouen | Avtor: EPA EPA

Premier Manuel Valls je prek twitterja izrazil globoko žalost zaradi tragedije, v kateri je umrlo 13 mladih. Obenem je izrazil sožalje svojcem pokojnih.

Preiskava dogodka še poteka. Vzrok požara še ni znan, po nekaterih informacijah pa naj bi ga lahko povzročile svečke na rojstnodnevni torti. Možnost, da bi šlo za teroristično dejanje, so izključili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.